«ΜΕΣΑ» στο μυαλό του Δημήτρη Παπαϊωάννου

«ΜΕΣΑ» στο μυαλό του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Μέσα και έξω ανά πάσα στιγμή από τη νέα παράσταση του Έλληνα δημιουργού που θα διαρκεί έξι ώρες χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Μια παράσταση που συμβαίνει αδιάλειπτα και επιτρέπει στους θεατές να την παρακολουθήσουν όποια στιγμή της επιλέξουν και για όση ώρα αποφασίσουν αφού μπορούν να έρχονται και να φεύγουν κατά το δοκούν και να αλλάζουν θέσεις όποτε επιθυμούν. Το έργο ανακυκλώνεται κυκλικά και, ενώ χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς υλικά, τα συνθέτει με τρόπο που δεν επαναλαμβάνεται ποτέ.
Η σκηνή του Παλλάς γίνεται υπνοδωμάτιο και ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε ιδιωτικό.
Ένα τοπίο απλών, καθημερινών, ιδιωτικών κινήσεων σε αυτό το εκτεθειμένο σε κοινή θέα δωμάτιο. Οι κινήσεις ξεδιπλώνονται, επαναλαμβάνονται, αραιώνουν και συσσωρεύονται σε μία φαντασία αμέτρητων δυνατοτήτων.

Το «Μέσα» αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στο θεατή τον ρόλο του επισκέπτη.

Στη σκηνή 30 ερμηνευτές επί έξι ώρες ζωντανεύουν τις συνθέσεις του ενώ υπάρχει ανοιχτή μία θέση στο έργο καθημερινά για όποιον από τους θεατές γοητευτεί από την κατάσταση και θέλει να επιστρέψει παίρνοντας μέρος.

Οι πόρτες του Παλλάς θα ανοίγουν στις 17:30 και θα κλείνουν στις 23:30, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Σκηνικός Σχεδιασμός: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Σοφία Ντωνά
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κ.Βήτα, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Θάνος Παπαστεργίου
Βίντεο: η ομάδα
Βοηθός σκηνοθέτη/ Διεύθυνση καλλιτεχνικής παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου
Τεχνικός διευθυντής/ Εκτέλεση παραγωγής: Κώστας Κεφαλάς

επί σκηνής
ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΥΛΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΡΕΘΑ, ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ, ΜΑΝOΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΣΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΚΑΡΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΜΠΑΛΤΖΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΙΛΙΑ ΝΤΕΤΣΑΒΕΣ-ΠΟΓΚΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΣΙΜΟΣ ΠΑΤΙΕΡΙΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΙΜΟΥ, ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ, ΔΡΟΣΟΣ ΣΚΩΤΗΣ, ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, ALTIN HUTA, TADEU LIESENFELD

13 Απριλίου - 15 Μαΐου 2011
Παλλάς
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα,
Τηλ: 210 3213100

www.ellthea.gr