Motsart VS Salieri σημειώσατε Χ

Motsart VS Salieri σημειώσατε Χ

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Δημήτρης Λιγνάδης δίνουν ραντεβού με τον «Amadeus» επί σκηνής.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κάνει ένα διάλειμμα από την τηλεοπτική του καριέρα για να συναντηθεί επί σκηνής με τον κατ' εξοχήν Δημήτρη Λιγνάδη (που αναλαμβάνει και το ρόλο του σκηνοθέτη) στο έργο του peter Shafer «Amadeus» στο οποίο το δημοφιλές δίδυμο ενσαρκώνει αντιστοίχως τις δύο μεγάλες μορφές της μουσικής Μότσαρτ και Σαλιέρι.

Γραμμένο το 1979 το θεατρικό έργο του Peter Shafer διέπρεψε στα θεατρικά βραβεία Tony, μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο το 1984 από τον σκηνοθέτη Milos Forman κερδίζοντας οκτώ βραβεία Όσκαρ και συνέχισε τη θριαμβευτική του πορεία στις θεατρικές σκηνές.

Φέτος κάνει την εμφάνισή του στο ελληνικό θεατρικό γίγνεσθαι φιλοδοξώντας να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού όχι μόνο λόγω της διασημότητας του έργου αλλά και εξαιτίας του λαμπερού καστ που συγκεντρώθηκε επί σκηνής για να ερμηνεύσει τους ρόλους της παράστασης.

Το έργο

Μια ιστορία. Δύο άνθρωποι της Τέχνης, δύο κόσμοι της μουσικής. "Συμβιώνουν"επί σκηνής. Μέχρι ο Θεός να μετατρέψει τη συνύπαρξη σε σύγκρουση και τη σύγκρουση σε καταστροφή! Ποιοι ειναι αυτοί οι δύο άνθρωποι; Ποιος τελικά καταστρέφεται και -κυρίως-που και με ποιόν είναι τελικά ο Θεός;

Πάρτε μια γεύση από τις πρόβες και αποκτήστε μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα παρακολουθώντας την παράσταση που ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου.

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά/ Κουστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Wolfgang Amadeus Mozart
Επιμέλεια Κίνησης/ Χορογραφίες: Λία Τσολάκη
Video Art: Graal
Συνεργάτης Σκηνοθέτης: Άκης Γουρζουλίδης
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουρνιάς

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Δανάη Σκιάδη, Μιχάλης Γκίνος, Αντώνης Δημητροκάλης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Νίκος Σταυρακούδης, Γιάννης Φίλιας, Μενέλαος Χαζαράκης

Θέατρο Βρετάνια
Πανεπιστημίου 7, Αθήνα
Τηλ: 210 3221579