Μουσικά παραμύθια για μεγάλους και μικρούς από το Διονύση Σαββόπουλο

Μουσικά παραμύθια για μεγάλους και μικρούς από το Διονύση Σαββόπουλο

H Θεογονία του Ησιόδου εμπνέει τις μελωδικές αφηγήσεις του τραγουδοποιού. 

Μετά τις 15 επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διονύσης Σαββόπουλος μετακομίζει στη σκηνή του ανακαινισμένου Ακροπόλ με διηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένες από τη Θεογονία του Ησίοδου. Σ' ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων που τιτλοφορείται «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος». Μαζί του θα είναι μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές και ξυλοπόδαροι.

Από 19 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Ακροπόλ, ο σπουδαίος τραγουδοποιός και οι συνεργάτες του, καλούν όλους όσους νιώθουν παιδιά, «να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία ώστε να την κάνουν καινούργια».

Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος αφηγείται με δικά του λόγια την ιστορία για την αρχή του Κόσμου, τη γέννηση του Χρόνου, τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της, κι άλλοτε παίζει, κι άλλοτε τραγουδά συνοδεία των δύο κορυφαίων μουσικών, του Σταύρου Λάντσια και του Γιώτη Κιουρτσόγλου από τους «Human Touch», αλλά και του Ευριπίδη Ζεμενίδη. Πλάι τους η χορευτική ομάδα της Σοφίας Σπυράτου. Όλα αυτά με φόντο εντυπωσιακές ζωγραφικές δημιουργίες της Φωτεινής Στεφανίδη που προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη.

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά/ Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
ήχος: Γιάννης Τούντας
Επιστημονικός σύμβουλος: Χρήστος Μπουλώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χλόη Μάντζαρη
Παραγωγή: Sui Generis Music

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11
Τηλ: 210 3643 700, 210 3608 666