Eyewitness: «Το Κτήνος στο Φεγγάρι»

Eyewitness: «Το Κτήνος στο Φεγγάρι»

Όταν το έργο του Richard Kalinoski ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα πριν 11 χρόνια έγινε η παράσταση της χρονιάς!

Ο Δημήτρης Τάρλοου και ο Στάθης Λιβαθηνός και την Ταμίλα Κουλίεβα -που τότε συστήθηκε στο ελληνικό κοινό- στο πλευρό τους κατέκτησαν το αθηναϊκό κοινό και το άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Την περσινή σεζόν η επιτυχημένη παράσταση επαναλήφθηκε με την ίδια επιτυχία και συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία στο θέατρο Πορεία και τη φετινή χρονιά.

Το πιο χαρακτηριστικό ίδιον του έργου είναι το ίδιο το κείμενο, εξαιρετικά καλογραμμένο και πολυεπίπεδο που αν και αποφεύγει να γίνει ενοχλητικά διδακτικό και προπαγανδιστικό μεταδίδει ακριβώς το νόημα των λεγομένων του. Μέσα από μια αλληλουχία σκηνών γινόμαστε μάρτυρες της καθημερινής ζωής ενός ζευγαριού προσφύγων από την Αρμενία που καταφεύγουν στην Αμερική με την ελπίδα και το όραμα μιας νέας ζωής.

Ο Δημήτρης Τάρλοου και η Ταμίλα Κουλίεβα, αναμετρήθηκαν και πάλι με τους ρόλους τους χωρίς να έχουν χάσει ούτε ίχνος από τη δυνατότητα της επικοινωνίας που κατάφεραν να δημιουργήσουν στις πρώτες τους ερμηνείες.

Αν δεν είχατε την τύχη να παρακολουθήσετε «το Κτήνος στο Φεγγάρι» στην πρώτη του παρουσίαση έχετε ακόμα την ευκαιρία να δείτε την παράσταση αυτή που διεκδικεί την συγκίνησή σας.

«Το κτήνος στο φεγγάρι» θα παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου 2011.

Για τις τελευταίες 20 παραστάσεις η τιμή εισιτηρίου της Πέμπτης διαμορφώνεται σε 13 € γενική είσοδος.

Μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά/ κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική:Haig Yazdjian
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν:
Kύριος: Γιώργος Μπινιάρης
Αράμ Τομασιάν: Δημήτρης Τάρλοου
Σέτα Τομασιάν: Ταμίλλα Κουλίεβα
Βίνσεντ: Ρωμανός Μπολώτας

Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ: 2108210991
www.poreiatheatre.com