Και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη πάει στην...

Και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη πάει στην...

Φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μερκούρη για την καλύτερη νέα Ελληνίδα ηθοποιό είναι η Λουκία Μιχαλοπούλου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο χαμηλών τόνων -παρά το άφθονο ταλέντο της- πρόσωπα του θεάτρου. Η Λουκία Μιχαλοπούλου κέρδισε, φέτος, την πολυπόθητη καρφίτσα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη για δύο ρόλους της τη σεζόν που πέρασε: αυτόν της Χίλντε στην «Κυρία από τη Θάλασσα» του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Έρικ Στούμπε, ένα ρόλο μικρό (σε διάρκεια) με τον οποίο, όμως κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να καλύψει την αχανή σκηνή του Εθνικού με την παρουσία της αλλά και για το ρόλο της Τέσσα στον «Τόκο» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.

Παρέλαβε το βραβείο από την περσινή νικήτρια, Μαρίνα Ασλάνογλου, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο και ευχαρίστησε το δάσκαλό της Δημήτρη Οικονόμου.

Η βράβευση διαχωρίστηκε φέτος από αυτήν του βραβείου Χορν (μιας διάκρισης που δίδεται εδώ και 11 χρόνια στον καλύτερο νέο άνδρα ηθοποιό του θεάτρου και την οποία έλαβε φέτος ο Θάνος Τοκάκης, μια μέρα πριν στην απονομή που έλαβε χώρα στο θέατρο Δημήτρης Χορν) και τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Οι τέσσερις προηγούμενες νικήτριες του νεοσύστατου θεσμού (Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου) συμμετείχαν ενεργά στην τελετή με χορό και τραγούδι και μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τα συναισθήματά τους για την καρφίτσα της Μερκούρη που φύλαξαν η καθεμιά τους για ένα χρόνο ώσπου να την παραδώσουν στην επόμενη.

Συνυποψήφιες της νικήτριας Λουκίας Μιχαλοπούλου ήταν φέτος η Χριστίνα Μαξούρη (για την παράσταση «Παραλογές ή Μικρές Καθημερινές Ιστορίες» του Γιάννη Καλαβριανού) και η Δήμητρα Σύρου (για την παράσταση «Το Όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου).