Αυτό το αστείο Emmy ποια θα το πάρει;

Αυτό το αστείο Emmy ποια θα το πάρει;

Οι φετινές δυνητικές υποψήφιες για Emmy Α' Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά είναι η μία καλύτερη από την άλλη και δεν μπορούμε να διαλέξουμε καμιά.

Tina_Fey
Laura_Linney
Toni_Colette
Tamsin_Greig
Courteney_Cox2
Kaley_Cuoco
Edie_Falco
Patricia_Heaton
Melissa_McCarthy
Lea_Michele
Mary-Louise_Parker
Martha_Plimpton
Amy_Poehler
Yvonne_Strahovski

Δεν ξέρουμε αν η επιτροπή των βραβείων θα τα καταφέρει καλύτερα αλλά εμείς σας τις παρουσιάζουμε μία μία για να μοιραστούμε τον πόνο μας μαζί σας και να καταλάβετε τι αγώνας θα δοθεί (και) φέτος και περιμένουμε τις επιλογές τους.



Tina Fey, 30 Rock
Τα λόγια είναι περιττά για την ελληνικής καταγωγής δημιουργό και πρωταγωνίστρια της κωμικής σειράς του NBC. Η υποψηφιότητά της -αν όχι και η νίκη της- είναι δεδομένη και μόνη έκπληξη θα είναι το να μην κερδίσει φέτος κανένα Emmy για την σειρά που υπογράφει και βρίσκεται στο top της τηλεθέασης όπου και αν προβάλλεται.



Laura Linney, The Big C
Οι συμπάθειες δεν κρύβονται και ομολογούμε πως η Laura Linney είναι η δική μας προσωπική αγαπημένη. Αν το «The Big C» ήταν κινηματογραφική ταινία θα της ευχόμασταν ένα Όσκαρ αλλά επειδή προβάλλεται στην τηλεόραση της ευχόμαστε να σαρώσει όλα τα τηλεοπτικά βραβεία. Ο ρόλος της Catherine είναι ένας από εκείνους που κατάφεραν να μας συγκινήσουν όσο λίγοι. Και, στο τελευταίο επεισόδιο, παρά το ότι η σειρά είναι εξαιρετικά αστεία το δάκρυ έτρεχε κορόμηλο σε μια από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές στιγμές κάθαρσης που έχουν προβληθεί ποτέ στη μικρή οθόνη.



Toni Colette, The United States of Tara
Με ένα Emmy από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση στην σειρά της Diablo Cody που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Showtime η αγαπημένη μας Toni κέρδισε μία ακόμα υποψηφιότητα την επόμενη χρονιά και διεκδικεί το βραβείο και φέτος. Υποδυόμενη την ηρωίδα με τις πολλαπλές προσωπικότητες ξεδίπλωσε ένα προς ένα τα υποκριτικά της ταλέντα και μας έκανε να τη θαυμάζουμε ακόμα περισσότερο διασκεδάζοντάς μας με όλα όσα συνέβαιναν στην ιδιαίτερα ιδιόμορφη οικογένειά της. Το γεγονός πως η σειρά τελείωσε της δίνει ένα ατού που λέγεται «τιμητικό βραβείο».



Tamsin Greig, Episodes
Η σειρά που σήμανε την επιστροφή του Joey από τα φιλαράκια ως, σχεδόν, τον εαυτό του δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών μας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δεν στάθηκε στο ύψος της η Βρετανίδα πρωταγωνίστρια που με το καυστικό χιούμορ της μας δυσκόλεψε να συγκρατήσουμε τα γέλια μας παρακολουθώντας την. Το ότι είναι Βρετανίδα και το όνομά της προφέρεται δύσκολα ελπίζουμε να μην αποτρέψει την επιτροπή να την επιλέξει για τις υποψηφιότητες των Emmy.



Courteney Cox, Cougar Town
Ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί της σειράς του ABC δεν είχαν φανταστεί φαίνεται πως θα μακροημέρευε τόσο η «Cougar Town», η οποία εξελίχθηκε σε κάτι τόσο διαφορετικό από τον αρχικό της τίτλο ώστε να αστειεύονται non stop και οι ίδιοι με αυτόν με ξεκαρδιστικούς υπότιτλους στην αρχή κάθε επεισοδίου. Το «Φιλαράκι» τα καταφέρνει περίφημα όλα αυτά τα χρόνια και και πέτυχε το αδύνατο με τον ρόλο της Jules Cobb: να ξετινάξει από πάνω της τη «ρετσινιά» των Friends (για τους οποίους, παρά την επιτυχία τους, δεν έλαβε ποτέ καμία υποψηφιότητα για το βραβείο Emmy).



Kaley Cuoco, The Big Bang Theory
Οι τηλεθεατές την έχουν βάλει στο top της λίστας τους εδώ και χρόνια μέσα από τις -εντελώς καρικατουρίστικες- σκηνές της σειράς του CBS. Τώρα μένει να δούμε αν και η επιτροπή των Emmy θα συμφωνήσει μαζί τους και θα την αναδείξει νικήτρια για το ρόλο της στην χιουμοριστική σειρά.



Edie Falco, Nurse Jackie
Nurse Jackie και Junky και βραβευμένη με Emmy για έναν ρόλο τόσο τραγικό που είναι αξιοθαύμαστο το πώς καταφέρνει να μας κάνει να γελάμε. Η σκληρή, στην επιφάνεια, αλλά καλόκαρδη στην ουσία νοσοκόμα Jackie που φροντίζει τους πάντες και προσπαθεί να κρύψει την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά παλεύοντας με όλα όσα πρέπει να διαχειριστεί στη δύσκολη καθημερινότητά της είναι ένας ρόλος που πρέπει να φέρει την Edie στην λίστα με τις υποψήφιες οπωσδήποτε -αν όχι να την κάνει να κερδίσει και το βραβείο.



Patricia Heaton, The Middle
Με δύο Emmy ήδη στην κατοχή της για τον ρόλο της στη σειρά «Everybody Loves Raymond» η εμφάνισή της στην σειρά του ABC αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί για μια ακόμα φορά υποψήφια.



Melissa McCarthy, Mike & Molly
Την λατρέψαμε στα «Gilmore Girls» και στη σειρά «Samantha Who?» όπου οι ρόλοι της ήταν συμπρωταγωνιστικοί. Αλλά το CBS της έδωσε, επιτέλους, την ευκαιρία να λάμψει ακόμα περισσότερο μέσα από μια σειρά που βασίζεται πάνω της και η ευκαιρία αυτή ελπίζουμε να την οδηγήσει στα Emmy.



Lea Michele, Glee
Πέρυσι ήταν υποψήφια για το ρόλο της στη σειρά Glee και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και φέτος. Όσο προβληματισμό μας προκαλούν οι υπόλοιπες τόσο δεν μας πολυαπασχολεί η Lea Michele αλλά αυτή η γνώμη είναι πέρα για πέρα προσωπική και υποκειμενική. Το μονίμως στρυφνό ύφος της που την κάνει να μοιάζει σαν να έκλαιγε μόλις ή να ετοιμάζεται να βάλει τα κλάματα δεν μας πείθει ιδιαίτερα για το κωμικό ταλέντο της.



Mary-Louise Parker, Weeds
Τρεις υποψηφιότητες και καμία νίκη; Σαν να της το χρωστάνε φέτος το Emmy ακούγεται. Παρόλα αυτά πέρυσι δε βρέθηκε καν το όνομά της ανάμεσα στις υποψήφιες για τη σειρά του Showtime και, η αλήθεια είναι πως με τόσες ακόμα κωμικές σειρές στο ίδιο δίκτυο μπορεί να βρεθεί και πάλι εκτός στην προσπάθεια της επιτροπής των Emmy να διατηρήσουν την ισορροπία ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα τηλεοπτικά δίκτυα.



Martha Plimpton, Raising Hope
Λίγες φορές να την πετύχεις στην οθόνη, μικρή ή μεγάλη, δεν γίνεται να μην την προσέξεις. Κι όμως η Martha Plimpton έχει ξεφύγει από το ραντάρ όλων εκείνων που ασχολούνται πιο «επίσημα» με την TV. Έχει, βεβαίως, κερδίσει μια υποψηφιότητα για Emmy ως guest ηθοποιός στη σειρά «Law & Order: SVU» και, ακόμα και όσοι δεν την έχουν παρακολουθήσει να πρωταγωνιστεί στη σειρά «Raising Hope» του τηλεοπτικού δικτύου Fox υποδυόμενη την...γιαγιά αποκλείεται να μην την έχουν απολαύσει στις guest εμφανίσεις της στις σειρές «The Good Wife» και «How to make it in America».



Amy Poehler, Parks and Recreation
Μπήκε στον στίβο των Emmy πέρυσι και, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθεί και φέτος στη μάχη. Το ζήτημα είναι, ακόμα και αν τα καταφέρει, θα μπορέσει να προηγηθεί στον «πόλεμο» με τις λοιπές άξιες αντιπάλους της;



Yvonne Strahovski, Chuck
Μήπως ο ρόλος πράκτορα/ ντετέκτιβ μπορεί να τη βοηθήσει και στην πραγματική ζωή και να τρυπώσει στις λίστες των βραβείων Emmy για να ανακαλύψει αν τυχόν βρίσκεται το όνομά της ανάμεσα σε αυτά των υποψηφίων;