The First Lady: Μοναδική σειρά με παρασκήνιο, ίντριγκες, μυστικές συμφωνίες που άλλαξαν τον κόσμο

Σοφία Μαυραντζά
The First Lady: Μοναδική σειρά με παρασκήνιο, ίντριγκες, μυστικές συμφωνίες που άλλαξαν τον κόσμο

Ο αντίκτυπος των αποφάσεων των συζύγων του εκάστοτε πλανητάρχη δεν μένει πια κρυφός…

Μία νέα οπτική στις εξελίξεις της αμερικάνικης ηγεσίας δίνει η πολυαναμενόμενη σειρά «The First Lady» με τις Βαϊόλα Ντέιβις (Μισέλ Ομπάμα), Μισέλ Φάιφερ (Μπέτι Φορντ) και Τζίλιαν Άντερσον (Έλεανορ Ρούσβελτ), που έρχονται σε αποκλειστική πρεμιέρα για την Ελλάδα από την COSMOTE TV, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου. Το Queen.gr εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα τα 3 πρώτα επεισόδια της σειράς, εμείς τα είδαμε, και σας μεταφέρουμε όλα όσα θα διαδραματιστούν και θα σας καθηλώσουν.

Οι τρεις αγαπημένες πρώτες κυρίες των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, Μπέτι Φορντ και Έλεανορ Ρούσβελτ «αποκαλύπτονται» για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη, μέσα από τη νέα σειρά ανθολογίας «The First Lady». Στους ρόλους των πρώτων κυριών βρίσκουμε τις κορυφαίες Βαϊόλα Ντέιβις (Μισέλ Ομπάμα), Μισέλ Φάιφερ (Μπέτι Φορντ) και Τζίλιαν Άντερσον (Έλεανορ Ρούσβελτ), ενώ το καστ συμπληρώνουν κορυφαία ονόματα, όπως οι: Κίφερ Σάδερλαντ, Άαρον Έκχαρτ Τζούντι Γκριρ, Ντακότα Φάνινγκ κ.ά.

Τι μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σου, χωρίς να κάνουμε spoil; Πάμε να τα δούμε ένα ένα.

Η πλοκή που διατρέχει τη σειρά

Δεν πρόλαβαν να περάσουν μόλις λίγα λεπτά θέασης του πρώτου επεισοδίου και αμέσως νιώσαμε σαν να μιλούν οι τοίχοι του Λευκού Οίκου. Βουτήξαμε στο παρελθόν τριών Πρώτων Κυριών, γνωρίσαμε τις οικογένειές τους, τις συνήθειές τους, ίντριγκες και πάθη που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε την ευκαιρία.

Μέσα από αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες, η σειρά ανθολογίας αφηγείται τη ζωή τριών δυναμικών και χαρισματικών πρώτων κυριών της Αμερικής, που άφησαν το στίγμα τους στον Λευκό Οίκο. Μέσα από τη ματιά της Μισέλ Ομπάμα, της Μπέτι Φορντ και της Έλεανορ Ρούσβελτ, το «The First Lady» αποκαλύπτει το παρασκήνιο, τις ίντριγκες και τις μυστικές συμφωνίες που άλλαξαν τον κόσμο κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας των Μπαράκ Ομπάμα, Τζέραλντ Φορντ και Φράνκλιν Ρούσβελτ.

Οι τρεις χαρισματικές, περίπλοκες και δυναμικές Πρώτες Κυρίες της Αμερικής έλαβαν πολλές σημαντικές αποφάσεις της ιστορίας που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε όσα γνωρίζατε.

Βλέπουμε τις ιστορίες των τριών γυναίκες να τρέχουν παράλληλα, μπορώντας έτσι να κατανοήσουμε σε βάθος τις διαφορές αλλά και τα κοινά τους. Από το Σικάγο στην Ουάσιγκτον και πίσω, ντοκουμέντα έρχονται στο φως της επιφάνειας. Ομιλίες που έδωσαν, κρυφές συζητήσεις μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, φωτογραφίσεις, πορτρέτα, χοροί, όλα παρουσιάζονται με έναν καθηλωτικό τρόπο στη μοναδική σειρά «The First Lady».

Τι άλλο θα δεις;

Την εμμονή της Μισέλ με την ασφάλεια έξω από το σπίτι τους με τον Μπαράκ (απεχθανόταν τα όπλα μπροστά στα παιδιά), αλλά και την απέχθεια για την ίδια την υποψηφιότητα του άντρα της για πρόεδρος των ΗΠΑ επειδή ήταν «νέγρος» (φοβόταν πως θα τον σκοτώσουν).

«Coffee is just fine» λέει η Τζίλιαν Άντερσον ως Έλεανορ Ρούσβελτ, καθώς αρνείται να φάει το λιγοστό φαγητό της, την ίδια στιγμή που αεικίνητη ζητά να τσεκάρει μία ομιλία, που πλησιάζει άνεργους και τους χαιρετά προσωπικά δίνοντάς τους κουράγιο.

Άνετη όσο καμία η Μπέτι Φορντ, δήλωσε απερίφραστα στον σύζυγό της: Δεν συμφωνώ με την επιλογή σου, αλλά θα είμαι πάντα δίπλα σου να σε στηρίζω. Και το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Το καστ που εντυπωσιάζει

Προσωπικά εντυπωσιάστηκα με την ιστορία της Μισέλ Ομπάμα – ωστόσο δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική, καθώς λατρεύω τη Βαϊόλα Ντέιβις. Ή μπορεί να επηρεάστηκα βαθιά, καθώς η ιστορία της είναι σύγχρονη.

Βέβαια, η Τζίλιαν Άντερσον ως Έλεανορ Ρούσβελτ, έρχεται για ακόμα μία φορά να αποδείξει τις υποκριτικές τις ικανότητες που ειλικρινά, με άφησαν… speechless. Ο τρόπος που μιλά, που κινείται, είναι ένα διαμάντι της υποκριτικής -διάνοια όποιος την επέλεξε για το καστ.

Για να είμαι ειλικρινής όμως, η Μισέλ Φάιφερ στον ρόλο της ως Μπέτι Φορντ, φοράει τα πιο στυλάτα ρούχα, ζει στα ‘70s με αυθορμητισμό και είναι τόσο… αυθεντική, που σχεδόν ταυτίζεσαι μαζί της -κυρίως για το ελεύθερο πνεύμα της.

Η πρεμιέρα

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV, 24 ώρες μετά τις ΗΠΑ, τη Δευτέρα 18/4 στις 23.00 (COSMOTE SERIES HD). Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).