Οι Θεοί της αρένας γεμίζουν την οθόνη και τις φαντασιώσεις μας

Οι Θεοί της αρένας γεμίζουν την οθόνη και τις φαντασιώσεις μας

Όρια η Ρώμη δε γνωρίζει -ούτε και η TV.

Αν δεν έχετε ήδη πάει μια βόλτα ως την Κάπουα για να παρακολουθήσετε τους μονομάχους να αγωνίζονται στην αρένα Α. δεν ξέρετε τι χάνετε και Β. δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε την εμμονή μας με την prequel μίνι σειρά του Starz Spartacus: Gods of the Arena» που διηγείται (οπτικά, φυσικά και με εικόνες που αν τις δείτε και δεν θα τις ξεχάσετε και θα μας ευγνωμονείτε κιόλας) την αρχή της ιστορίας των μονομάχων / σκλάβων και του ιδιοκτήτη (lanista) τους. Α, ναι, όπως θυμάστε οι μονομάχοι είναι σκλάβοι. Και σε ένα ludus (γυμναστήριο) της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, σε μια πόλη λίγο έξω από τη Ρώμη, εκτυλίχθηκε η πρώτη season με τίτλο που τα λέει όλα: «Spartacus: Blood and Sand».

Ο Σπάρτακος (ο γνωστός), είναι επίσης σκλάβος και ζει ανάμεσά τους. Ή, μάλλον, ζούσε στη σειρά «Spartacus: Blood and Sand» που προβλήθηκε πέρυσι στην Αμερική. Η επιτυχία της σειράς οδήγησε το κανάλι στην παραγωγή του εν λόγω prequel εξαιτίας της καθυστέρησης των γυρισμάτων του δεύτερου κύκλου της σειράς. Μιας καθυστέρησης που οφείλεται στην ασθένεια του πρωταγωνιστή Andy Whitfield που, τελικά, θα αντικατασταθεί στην επόμενη σεζόν από τον Liam McIntyre.

Φρόντισαν, λοιπόν, να καλύψουν το κενό για να μην υποφέρουμε από σύνδρομο στέρησης οι φαν της σειράς και μας παρέδωσαν μερικά ακόμα επεισόδια βουτηγμένα στο σεξ, τη λαγνεία, το αίμα και τη (Ρωμαϊκού τύπου) ίντριγκα.

Πάρτε μια ιδέα -όσες δεν έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή στο fun club της σειράς- από το trailer του «Spartacus: Gods of the Arena» και θα καταλάβετε γιατί χρειαζόμαστε τη δόση μας όσο συχνότερα γίνεται.