«Ο Όρκος ΙΙ»: Τρεις λόγοι που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τον δεύτερο κύκλο της σειράς

«Ο Όρκος ΙΙ»: Τρεις λόγοι που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τον δεύτερο κύκλο της σειράς

Άραγε, υπάρχει κάτι που σε κάνει να ανυπομονείς να επιστρέψεις στο σπίτι, έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο;

Αλήθεια, ποια είναι η αγαπημένη σου, φθινοπωρινή after work συνήθεια; Ποιο είναι το «ραντεβού» που δεν θέλεις να χάσεις, αμέσως μόλις επιστρέψεις στο σπίτι και καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου; Άραγε, υπάρχει κάτι που σε κάνει να ανυπομονείς να επιστρέψεις στο σπίτι, έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο;

Κακά τα ψέματα. Υπάρχει μία απάντηση που σου έρχεται πρώτα-πρώτα στο μυαλό, για καθεμία από τις παραπάνω ερωτήσεις και δεν είναι άλλη από την αγαπημένη σου σειρά, εκείνη που «υπόσχεται» να βάλει στην άκρη το στρες από τα απανωτά meeting και να σε μεταφέρει αμέσως σε ένα παράλληλο σύμπαν, γεμάτο αγωνία, μυστήριο και συνεχείς ανατροπές.

Αν την περασμένη σεζόν δεν έχανες το εβδομαδιαίο ραντεβού σου με την ΕΡΤ1, τότε ένα είναι το σίγουρο: Ήδη ανυπομονείς, όσο και εγώ, για την πρεμιέρα της σειράς «ΟΡΚΟΣ ΙΙ», που κατάφερε να σε καθηλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύκλου. Σου έχω ευχάριστα νέα, λοιπόν, διότι από τις 18 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.45, ο δεύτερος κύκλος της σειράς, θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 -και έχεις τρεις πολύ καλούς λόγους για να τον παρακολουθήσεις!

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η σειρά «ΟΡΚΟΣ ΙΙ», καθήλωσε ήδη από την περασμένη σεζόν τους τηλεθεατές, με τις διαρκείς ανατροπές που την ανέδειξαν μάλιστα υποψήφια στα SEOUL ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑL DRAMA AWARDS 2023, στις κατηγορίες της «Καλύτερης σειράς» και «Καλύτερης σκηνοθεσίας», με την υπογραφή του Χρίστου Γεωργίου. Αναρωτιέμαι όμως, ποιο είναι το «συστατικό» της επιτυχίας της, που κατάφερε μετά τα δέκα επεισόδια του πρώτου κύκλου, να με κάνει για ακόμη μία σεζόν, να ανυπομονώ για τα επόμενα επεισόδια, που ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους;

Ίσως είναι η μεγάλη επιτυχία της περασμένης σεζόν, που δεν μου αφήνει την παραμικρή αμφιβολία πως η συνέχεια της ιστορίας -η οποία επιστρέφει με νέα επεισόδια - αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και ιδιαίτερα το δικό μου, μιας και ήδη από πέρυσι είμαι μεγάλη fan.

Διότι μπορεί όλα να άρχισαν, όταν ο χειρουργός Φίλιππος Ραζής -κατά κόσμος Χρήστος Λούλης- βρήκε έξω από το νοσοκομείο ένα άρρωστο δωδεκάχρονo Ρομά κορίτσι και χειρουργώντας το, συνειδητοποίησε ότι της έλειπε ο ένας νεφρός όμως, η κορύφωση της πλοκής συνεχίστηκε όταν τελικά, όχι μόνο το κορίτσι πέθανε και κανείς δεν το αναζήτησε, αλλά ο Φίλιππος -ανακαλύπτοντας πως πίσω από τον θάνατό της κρύβεται μία σπείρα εμπορίας οργάνων- έγινε θύμα ενός σατανικού σχεδίου που τον έστειλε στη φυλακή.

Η συναρπαστική πλοκή «υπόσχεται» να σε καθηλώσει στο εβδομαδιαίο ραντεβού σου

Φυσικά, στη φυλακή τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα από όσο φαντάζεσαι, μιας και ο πρωταγωνιστής μας, θα πρέπει όχι μόνο να συνειδητοποιήσει τι συνέβη, αλλά συγχρόνως να προστατεύσει και την ίδια του τη ζωή. Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε τον Φίλιππο Ραζή στη φυλακή να δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης.

Και κάπου εδώ έχει έρθει η στιγμή για ένα μικρό spoiler, που θα ήθελα να μείνει μεταξύ μας: Ο Φίλιππος Ραζής, με τη βοήθεια των φίλων του από τη φυλακή, θα δραπετεύσει, προσπαθώντας να βρει στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ανυπομονείς και εσύ να τον δεις να τα βάζει, για ακόμη μία φορά, με ένα ολόκληρο σύστημα; Σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Τα «ονόματα» των πρωταγωνιστών και οι «υπογραφές» των συντελεστών

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως η επιτυχία μίας σειράς, ειδικά δραματικής, κρύβεται στα «ονόματα» των πρωταγωνιστών και την «υπογραφή» των συντελεστών. Κάπως έτσι, η επιτυχία της σειράς «ΟΡΚΟΣ ΙΙ», σε σενάριο της Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία του Χρίστου Γεωργίου, ήταν παραπάνω από δεδομένη.

Αν είσαι λοιπόν, από εκείνους που δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να δουν τα δέκα επεισόδια της προηγούμενης σεζόν και ετοιμάζεσαι να κάνεις binge watching των περσινών επεισοδίων στο ERTFLIX, έτσι ώστε να ξεκινήσεις δυναμικά τη σειρά που θα σε καθηλώσει, σου έχουμε ένα ακόμη δέλεαρ: Διότι, αρκεί να μάθεις πως πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Χρήστος Λούλης, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη, οι οποίοι έχουν στο πλευρό τους και ένα εξαιρετικό καστ άλλων ηθοποιών.

Αν από την άλλη είσαι ήδη fan, save the date, διότι στις 18 Οκτωβρίου στις 21:45, θα ανανεώσεις για ακόμη μία σεζόν το εβδομαδιαίο ραντεβού σου. Ακόμη το σκέφτεσαι;

Αν ανυπομονείς ήδη, να ανανεώσεις το εβδομαδιαίο ραντεβού σου με την ΕΡΤ1, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.45, οργάνωσε από τώρα το πρόγραμμά σου, έτσι ώστε η 18η του Οκτώβρη να σε βρει εκεί ακριβώς που πρέπει: Στον αναπαυτικό καναπέ σου, με τα πιο λαχταριστά ποπ-κορν και το τηλεκοντρόλ στο χέρι! Διότι ο περιπετειώδης και γεμάτος αγωνία, μυστήριο και έντονο το στοιχείο της ανατροπής, δεύτερος κύκλος της δραματικής σειράς της ΕΡΤ1 «ΟΡΚΟΣ ΙΙ», έρχεται να γεμίσει σασπένς την εβδομάδα σου!