Ο Cillian Murphy είναι ο καλύτερος ηθοποιός σε δράμα & είναι γεμάτος ευγνωμοσύνη για τη Χρυσή Σφαίρα

Τζένη Ντεμιράι
Ο Cillian Murphy είναι ο καλύτερος ηθοποιός σε δράμα & είναι γεμάτος ευγνωμοσύνη για τη Χρυσή Σφαίρα
©2024 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved.

«Ευχαριστώ όλους στη Universal που πίστεψαν σε αυτή την ταινία από την αρχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Cillian Murphy. 

Ο Cillian Murphy κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία για τον ρόλο του στην ταινία «Oppenheimer» στις Χρυσές Σφαίρες 2024, αφού κατάφερε να υπερισχύσει των Bradley Cooper για το Maestro, Leonardo DiCaprio για το Killers of the Flower Moon, Colman Domingo για το Rustin, Barry Keoghan για το Saltburn και Andrew Scott για το All of Us Strangers.

Καθώς ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, ο Murphy ρώτησε το κοινό αν είχε κραγιόν στη μύτη του από τη σύζυγό του Yvonne McGuinness. «Πρώτη ερώτηση, έχω κραγιόν στη μύτη μου;» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ πρόσθεσε: «Θα το άφηνα».

81st Golden Globe Awards - Arrivals

Στη συνέχεια ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Chris και την Emma που με εμπιστεύονται απόλυτα εδώ και 20 χρόνια. Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα του να είσαι ηθοποιός είναι ότι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Και έχουμε την πιο απίστευτη ομάδα ηθοποιών σε αυτή την ταινία», συνέχισε. «Ήταν μαγικοί και μερικοί από αυτούς είναι εδώ σήμερα, η Emily Blunt, ο Robert Downey Jr., ο Matt Damon, ο Gary Oldman. Σας ευχαριστώ που με συμπεριλάβατε σε αυτή την ταινία».

«Ευχαριστώ όλους στη Universal που πίστεψαν σε αυτή την ταινία από την αρχή. Σε όλους τους υποψήφιους συναδέλφους μου, είτε είστε Ιρλανδοί είτε όχι, είστε όλοι θρύλοι, εκπληκτικη η δουλειά σας, σας χαιρετώ. Στη μαμά μου, στην υπόλοιπη ομάδα μου, σας ευχαριστώ πολύ. Στην οικογένειά μου, είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος και σας αγαπώ», κατέληξε ο Murphy.

Μπορεί στο παρελθόν ο Ιρλανδός ηθοποιός να έχει κερδίσει επαίνους και διακρίσεις - μεταξύ των οποίων και μια ακόμη Χρυσή Σφαίρα, το 2006 για την ταινία «Breakfast on Pluto», ωστόσο, η αναγνώριση του Murphy έφτασε στο αποκορύφωμά της με το «Oppenheimer» και φαίνεται να το αναγνωρίζει.