Πώς το «True Detective: Night Country» πάει τα girls’ nights με τις κολλητές σε άλλο level;

Πώς το «True Detective: Night Country» πάει τα girls’ nights με τις κολλητές σε άλλο level;

Γίνεται girls’ night χωρίς την απόλυτη αστυνομική σειρά μυστηρίου;

Δεν το έχουμε κρύψει, ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Tα girls’ night στο σπίτι είναι μια από τις πάρα πολύ αγαπημένες μας συνήθειες. Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις να μην μας αφήνουν να μαζευόμαστε μέσα με τις αγαπημένες μας φίλες όσο συχνά θα θέλαμε αλλά, όταν συμβαίνει, το κάνουμε σωστά.

Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά, μπαίνουμε στο mood, γιατί τα πάντα -σχεδόν- είναι θέμα διάθεσης. Από εκεί και πέρα, φροντίζουμε να έχουμε φαγητό, διότι ισχύει ό,τι με τον Μάρτη και τη Σαρακοστή: Ποτέ δεν λείπει το φαγητό από ένα τίμιο girls’night στο σπίτι. Όσο για το τι περιλαμβάνει αυτό; Εκτός από το απαραίτητο catch up -μιας και είπαμε, δεν έχετε συχνά την ευκαιρία να βρεθείτε όλες μαζί- η ιεροτελεστία θέλει να δείτε μία ταινία ή -γιατί όχι;- να κάνετε binge watching της αγαπημένης σας σειράς.

Μεταξύ μας, εμείς προτιμάμε τη σειρά. Και όχι μία οποιαδήποτε σειρά, αλλά εκείνη που αγαπάμε και περιμέναμε με ανυπομονησία τη νέα της σεζόν.

Γίνεται girlsnight χωρίς την απόλυτη αστυνομική σειρά μυστηρίου;

Ναι, μία είναι η σειρά που περιμέναμε ούτε ένα, ούτε δύο χρόνια. Ήταν Γενάρης του 2019 όταν ξεκίνησε η τρίτη σεζόν του «True Detective» και έφτασε Γενάρης του 2024 για να μπορέσουμε να δούμε την τέταρτη σεζόν της σειράς της ΗΒΟ «True Detective: Night Country», που αποτελείται από έξι επεισόδια.

Τέσσερα χρόνια -το γράφουμε ολογράφως για να το πιστέψουμε- ήταν αρκετά για να μεγαλώσει η ανυπομονησία μας για τα νέα επεισόδια, αλλά και για να χτίσουμε άγαλμα στη Νova που φέρνει αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema τον νέο κύκλο. Τα girls’ nights in του χειμώνα, λοιπόν, θέλουμε να είναι ατμοσφαιρικά και απλά δεν μπορεί να λείπει από αυτά η κορυφαία αστυνομική σειρά μυστηρίου που περιμέναμε τόσο καιρό.

Γιατί το «True Detective: Night Country» κάνει ακόμα καλύτερα τα βράδια με τις κολλητές;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το «True Detective», από το 2014 που έκανε πρεμιέρα και μέχρι σήμερα, θεωρείται μία από τις καλύτερες σειρές ever, καταγράφοντας μάλιστα βαθμολογία 8,9/10 στο iMDb. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση αυτή η βαθμολογία, διότι αν δεις την ατμόσφαιρα και το cast σε κάθε σεζόν, δεν θα εκπλαγείς ούτε εσύ. Στο «True Detective: Night Country», μάλιστα, πρωταγωνιστούν η βραβευμένη με Oscar και υποψήφια για ΕΜΜΥ Jodie Foster και η Kali Reis.

Ας σταθούμε, όμως, λίγο περισσότερο στους ανθρώπους πίσω από το φετινό «True Detective». Στο cast της σειράς βλέπουμε, εκτός από τη Jodie Foster και την Kali Reis, τους John Hawkes, Christopher Eccleston, Finn Bennett, Fiona Shaw, Isabella Star LaBlanc. Επίσης, εμφανίσεις Guest Star θα κάνουν οι Anna Lambe, Aka Niviâna, June Thiele, Diane Benson, and Joel D. Montgrand.

Όσον αφορά στους συντελεστές του νέου κύκλου, είναι η Issa López, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, εκτελεστικός παραγωγός, και η Jodie Foster, που παίζει σε διπλό ταμπλό, μιας και είναι τόσο πρωταγωνίστρια όσο και παραγωγός, ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Mari Jo Winkler-Barry Jenkins, Adele Romanski και Mark Ceryak για το PASTEL, Chris Mundy, Alan Page Arriaga, Steve Golin, Richard Brown, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Cary Joji Fukunaga, Nic Pizzolatto. Τέλος, παραγωγοί είναι οι Princess Daazhraii Johnson, Cathy Tagnak Rexford, Sam Breckman.

Με λίγα λόγια, με female-led cast -επιτέλους- και σημαντικά ονόματα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, πώς να μην περιμένουμε ότι τα girls’nights σπίτι δεν θα γίνουν ακόμα καλύτερα;

Για πάμε να δούμε και την υπόθεση του «True Detective: Night Country», γιατί, όπως και να το κάνουμε, εδώ είναι όλο το ζουμί. Χειμώνας και βρισκόμαστε στο Ίννις της Αλάσκα. Οκτώ άνδρες που χειρίζονται τον ερευνητικό σταθμό Tsalal Arctic εξαφανίζονται, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους. Τι έγινε; Για να λύσουν την υπόθεση οι ντετέκτιβ Liz Danvers (Jodie Foster) και Evangeline Navarro (Kali Reis), θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σκοτάδι που κουβαλούν μέσα τους και να σκάψουν τις στοιχειωμένες αλήθειες που είναι θαμμένες κάτω από τον αιώνιο πάγο.

Ήδη, το πρώτο από τα έξι επεισόδια της τέταρτης σειράς μάς προϊδέασε ότι θα δούμε να ξεδιπλώνεται ένας κόσμος όπου ο ωμός ρεαλισμός συναντά τον σουρεαλισμό. Και θα νιώσουμε αρκετές φορές να μας διαπερνά ένα ρίγος.

Ο απόλυτος κινηματογραφικός προορισμός για να απολαύσετε τη σειρά

Ο πολυαναμενόμενος τέταρτος κύκλος της κορυφαίας αστυνομικής σειράς μυστηρίου της ΗΒΟ «True Detective: Night Country», που εμείς και κάτι εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο περιμέναμε τόσο καιρό, ήρθε στη Nova και προβάλλεται αποκλειστικά στα Novacinema, aka τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό.

Συγκεκριμένα, το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε ήδη την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Novacinema4 και τα επόμενα πέντε θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 22:00, 48 ώρες μετά την προβολή τους στην Αμερική.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ, όπως και περισσότερες από 4.000 ταινίες κι επεισόδια σειρών. Σε αυτό το σημείο, μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema διατίθεται με δυνατότητα Catch up 7 ημερών. Για να δεις όλο το -αν μη τι άλλο- πλούσιο περιεχόμενο της Nova, μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα ΕΟΝ ΤV ή το τηλ που σου ταιριάζει.

Εμείς ήδη μαζευτήκαμε στο σπίτι για το πρώτο girls’ night και είδαμε το πρώτο επεισόδιο του «True Detective: Night Country». Και ενθουσιαστήκαμε. Πολύ. Εσύ;