Χασάν! Πιάσε μια Μπουχάρα...

Χασάν! Πιάσε μια Μπουχάρα...

Παλιά δε βγαίναμε Σάββατο βράδυ, γιατί βγαίνανε όλοι και είχε πολύ κόσμο. Τώρα δε βγαίνουμε γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε. Σάββατο βράδυ, λοιπόν, με ανοιχτή τηλεόραση, χιλιοπαιγμένες ταινίες και σειρές και μαύρη ψυχή απ' τις ειδήσεις. Τηλεφωνική παρέα με φίλο και συνάδελφο Βασίλη, που δεν συναντιόμαστε κιόλας, γιατί μένουμε μακριά και που να χαλάμεμίζεροι- βενζίνη! «Βλέπεις Μοιραράκη;». Όχι. «Δες, δες ένα χαλί, απ την πόλη Κουμ, πολύ του γούστου μου».

Α! Εγώ κάτω από Περσικό, δεν πέφτω και δεν καταδέχομαι! «Μπα! Πες μας πως σε χαλάνε οι λεπτομέρειες κόμποι του Αφγανιστάν, που το χαλί ίδιο απ την καλή και την ανάποδη, είναι, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα δεξιοτεχνίας»!

Η Μοιραράκη στην οθόνη, απ' τα σαλόνια του Μακεδονία Παλλάς, να πουλάει και σε Άραβα πετρελαιοπηγή, στα Πετράλωνα! Ρεκλάμα ομορφιάς για τον καλό που κάνει ο γάμος. Να μας δείχνει από πατάκι μπάνιου, που λέει ο λόγος, μέχρι χαλιά μεταξωτά για συλλέκτες, αξίας ζαλιστικών χιλιάδων ευρώ. Εγώ και ο Βασίλης να διαλέγουμε απ' τα σπίτια του ο καθένας, με έντονης διαφοροποίησης γούστο. Ο Χασάν να φέρνει με μικρά ανεπαίσθητα πηδηματάκια προς την κάμερα, τα χαλάκια για την κρεβατοκάμαρα 90 ευρώ το ένα, 120 όμως και τα δυο μαζί! Η Μοιραράκη να κάνει τηλεσκηνοθεσία, «όχι αυτή η κάμερα, η άλλη σου είπα». Πέρναγε και η ώρα, εκεί που γλάρωνα, ανέβαζε τόνους και γκάζωνε η Μοιραράκη. «Δεν πουλάω, χαρίζωωωωωω».

Πεταγόμουνα, εγώ, συνέχιζα τη συζήτηση! Ο Βασίλης ανυποχώρητος, να θέλει μια Μπουχάρα, 10 μέτρα και ας έχει σαλόνι 7 μέτρα. Εγώ, στυλωμένα τα πόδια. Η Περσικό η τίποτα (εννοείται τίποτα!). Το τι ενθουσιαστήκαμε με τα χρυσό – κόκκινα, αλλά και τα πορτοκαλομπορδοροδοκόκκινα και ένα ροζ μετάξι και μαλλί, δε λέγεται!

Ενδιαμέσως, εγώ να θεωρώ πανέξυπνη επιχειρηματία την Μοιραράκη και να της πλέκω το εγκώμιο, πως τα κατάφερε! Μόλις γλαρώσαμε αποφασίσαμε πως ωραία περάσαμε, που λεφτά για χαλιά στις μέρες μας φυσικά δεν έχουμε και κάτι υφαντά απ' τις γιαγιάδες μας, μια χαρά μας πέφτουνε, μη σου πως για κουρελούδες είμαστε πια και καθόλου δεν τις περιφρονούμε. Καληνυχτιστήκαμε και δώσαμε ραντεβού για την Κυριακή, ή στου Λιακόπουλου, να το ρίξουμε έξω, ή στου Άδωνη και του Λεωνίδα, αν παίζουν μαγνητοσκόπηση, αν και άλλη η χαρά του live και της Δέσποινας μας! Άλλωστε όλα τα κανάλια συνεργάζονται προς όφελος της! Δε βάζουν πρόγραμμα για να δούμε όλοι Δέσποινα!

(σ.σ: Στο γραφείο του Γιάννη της, που το Πολεμικό Ναυτικό είναι, πλέον, η νέα της οικογένεια, μάλλινο έβαλε, διότι της είπε ο Γιάννης της, «τι να τα κάνω τα μεταξωτά, όταν βγάζουν τέτοια μάλλινα»; Επίσης, λεφτά δεν έχει, αλλά έχει χαλιά για αυτό και της τα κλέψανε και αν μπορούσε σπίτι της, όλο σαν αυτό το ροζ από μαλλί και μετάξι θα βάζε. Αμε!).