Τι ώρα σχολάει η Τρέμη;

Τι ώρα σχολάει η Τρέμη;

4 Νοεμβρίου 2011. Πρωθυπουργός, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, Εύα Καϊλή, κομματικά επιτελεία, αριστερές παρατάξεις, τηλεοπτικά επιτελεία ενημέρωσης, Εύα Καϊλή, παρουσιαστές ειδήσεων, ρεπόρτερ, εκπομπάρχες ενημερωτικών εκπομπών, Εύα Καϊλή. Από νωρίς αυτοί όλοι, πρόσωπα περιχαρακωμένα σε τηλεοπτικό κάδρο. Και εμείς στα σπίτια μας, να περιμένουμε. Άντε και στις 8 θα βγει ο πρωθυπουργός. Άντε και στις 9.00. Να πιάνουν μεσάνυχτα και άφαντος ο πρωθυπουργός. Να, οι τηλεοπτικές αναλύσεις, που να στεγνώνει η γλώσσα τους. Να τα ρεπορτάζ! Να τα αφιερώματα! Να οι τηλεφωνικές! Να και οι αναλύσεις για τη στάση της Εύας Καϊλή! Να και η ίδια η Εύα Καϊλή -δικαιωμένη και αυτή!- να λέει στους δημοσιογράφους «δεν είμαι συγκεντρωμένη, μισό λεπτό να σας τα διαβάσω από μέσα».

Όλα τα κανάλια, όλη τη μέρα να ασχολούνται με τις εξελίξεις... όλα είπα; Όχι! Εκτός από το ΑLTER που βρίσκεται σε φάση διεκδικήσεων και είχαν στάση εργασίας, αλλά οι τεχνικοί του σταθμού έδειχναν τη συνεδρίαση της Βουλής και το STAR, που έχοντας επίγνωση πως μόνο ένας μάγος θα μας σώσει, έπαιζε Χάρι Πότερ!

Α! επειδή ο κόσμος τη φτώχεια του την έχει, η κ. Τρέμη έχει βγάλει το πανάκριβο κολιέ, της γνωστής πανάκριβης εταιρείας κοσμημάτων. Κολιέ δεν είχε, αλλά νεύρα είχε! «Μη μου μιλάτε όλοι μαζί» έχανε την ψυχραιμία απέναντι στο κοντρόλ. Πήγαινε να μιλήσει ο κ. Καψής, απτόητη συνέχιζε τη κουβέντα της η κ. Τρέμη για να πασάρει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που τον είχε τηλεφωνική. Με τη λήξη της βραδιάς καταλάβαμε τι είχε συμβεί! Έδωσε ο Θεός και πήγε ο πρωθυπουργός στην Βουλή! Άρχισαν να μαζεύουν οι άνθρωποι της ενημέρωσης, τα χαρτιά τους μπας και σχολάσουν κάποτε και τότε είπε η κ. Τρέμη:

-«Ιορδάνη Χασαπόπουλε, είχες γενέθλια;»

-«ναι», απαντάει ο Χασαπόπουλος!

Άλλοι είχαμε επέτειο γάμων, αλλά ας μη μπω σε λεπτομέρειες»
σχολιάζει η κ. Τρεμη!

Να ζήσεις Ιορδάνη, να ζήσετε κ. Τρέμη, που έχετε και τα δίκια σας. Αντί να γιορτάζεται την επέτειο σας με κεριά, λευκά τραπεζομάντηλα και σπάνια εδέσματα, ενημερώνατε τον λαό! Ανθρώπινο και κατανοητό!

Και; Τελικά όλα μένουν τα ίδια! Η Καϊλή αφού συμμορφώθηκε όλη η πολιτική ζωή του τόπου, μπορεί και της Ευρώπης, στα λεγόμενα της, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και δικαιώθηκε. Η κ. Κατσέλη δικαιώθηκε και επιβραβεύτηκε με την επιστροφή της στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λυτζέρης δικαιώθηκε. Η κ. Παπανδρέου δικαιώθηκε! Τώρα ας κλείσουμε τις τηλεοράσεις, δικαιωμένοι από τις δικαιώσεις τους και ας φάμε το... παντεσπάνι μας!