Dancing on ice: Επιτέλους κάτι!

Dancing on ice: Επιτέλους κάτι!

Και ο Νοέμβρης φτάνει στη μέση του, η ελληνική τηλεόραση αντιμετωπίζει τη δική της κρίση και την βγάζουμε με τούρκικα σίριαλ, επαναλήψεις, εκπομπές του ποδαριού και κυρίως ειδήσεις! Ούτε ταινίες δεν ανανεώνουν! Την Πριγκίπισσα Sissy στο Alter, απ' έξω την μάθαμε και αν παραστεί ανάγκη παίζουμε και καμία σκηνή, όπως η Sissy συναντάει τον πρίγκιπα στον δρόμο, η Sissy και η αυτοκράτειρα, η Sissy και ο απαιτητικός αστυνομικός. Μια άλλη δε, καταθλιπτική στο Star, με μια αστυνομικίνα δυσλειτουργική και έναν αστυνομικό με πρόβλημα θυμού, που ερωτεύονται, τρεις φορές την εβδομάδα την προβάλουν, σε άλλες ώρες! ΑΝΤ1 και Mega, ούτε καν την παλεύουν! Παίζουν Λόλα και Η Αίθουσα Θρόνου και καθαρίζουν.

Και έτσι για να ξεχάσουμε λίγο την ζοφερή πραγματικότητα, μας έδειξε ο ΑΝΤ1, το Dancing on ice. Ωραία πλάσματα να γλιστρούν τον πάγο, όμορφα κοστούμια, εκπάγλου καλλονής και κλασάτη παρουσιάστρια, ωραία επιτροπή με υπέρλαμπρα πλάσματα.

Αυτό είναι! Ένα υπερθέαμα που σε κάνει για λίγο να ξεχάσεις το ζόφο γύρω σου. ΟΚ. Δεν χορεύουν πάνω στο πάγο σαν Ολυμπιονίκες στο καλλιτεχνικό πατινάζ, ούτε κάνουν με κασκαντέρ ακροβατικά τύπου Τριαντάφυλλα στον Πάγο, αλλά είναι μια παρηγοριά για τα βράδια της Κυριακής, που ξημερώνει Δευτέρα κι θα αρχίσουν τράπεζες τα τηλέφωνα και η Εφορία τα δικά της και η χώρα με τους κατοίκους της να παραμένουμε τα ανέκδοτα της Ευρώπης!

Μες σ' αυτό όλο, έλα να κάτσουμε να γκρινιάξουμε για το αν ήταν κακοφωτισμένο το θέαμα και γιατί η Τσιμιτσιλή δεν κάνει τριπλό τουλoπ στον αέρα, σαν την Καταρίνα Βιτ, ή ότι η Μπαλατσινού είχε τρακ. Φταίνε τώρα τα κανάλια, να μας πετάξουν άλλο ένα τουρκικό στα μούτρα, τσεμπέρια σεταρισμένα με σινιέ τσάντες και έρωτες χωρίς φιλιά, να στανιάρουμε, που ευκαιρία ψάχνουν να μην δείχνουν τίποτα και εμείς να μην έχουμε επιλογές;

Και η επικριτική κριτική και η γκρίνια και ο εστετισμός, είναι πλέον πολυτέλειες και υπάρχουν σε ευημερούσες κοινωνίες και εποχές παχουλών αγελάδων. Τώρα πια γίνονται τόσα προβλέψιμα και γραφικά, ίσως και πιο πολύ απ αυτά που κριτικάρουν.

Προσωπικά πήγα στο πρώτο Dancing, για να κάνω το χατίρι στην κόρη μου και για να εμψυχώσω την Σταματίνα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν είχαν εξουθενωθεί, μιας και ήταν εκεί από τις 12 το μεσημέρι και δεν έβγαιναν αέρα μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι ανθρώποι της παραγωγής ήταν μες στην αγωνία γιατί η όλη προσπάθεια είναι πολύ δαπανηρή και μια αναβολή θα ήταν σχεδόν καταστροφική. Όταν ξεκίνησε, τελικά το όλο πράγμα όλοι προσπάθησαν να δώσουν το καλύτερο τους καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, τις οποίες προσωπικά θαύμασα!

Και πέρασαν αυτοί καλά και οι τηλεθεατές καλύτερα; Το 38% μάλλον σ' αυτό συνηγορεί, πάντως, γιατί μέσα στην αγωνία, το άγχος και τον πανικό της καθημερινότητας, έχουμε ανάγκη από μικρές βασίλισσες και πρίγκιπες του χιονιού, να ξεπαγώνουν λιγάκι το δικαίωμα στα όνειρο, σε μια σύνδεση με τα προηγούμενα, που τολμούσαμε την ελπίδα. Λέω...