Η 9χρονη Ναυσικά Κοκοτά στέλνει μήνυμα κατά της βίας και μιλά για τον ρόλο της στο Να με λες μαμά
Η μικρή πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Alpha, Να με λες μαμά, μας αποστόμωσε με τον τρόπο που αντιμετώπισε τον ρόλο της ως κακοποιημένο παιδί και στέλνει ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα προς όλα τα παιδιά της ηλικίας της.
Η μικρή Ναυσικά Κοκοτά, πρωταγωνίστρια στη νέα σειρά του Alpha Να με λες μαμά, η οποία κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στις 21.00 το βράδυ, «σηκώνει» ένα μεγάλο βάρος για την ηλικία της, υποδυόμενη το κακοποιημένο παιδί, που βρίσκει τελικά τον δρόμο προς τη διάσωσή της, μέσω της Μαρίας Κίτσου.
Στη δημοσιογραφική πρώτη προβολή της σειράς, εκπλαγήκαμε τόσο με το ταλέντο της, όσο όμως και με την ωριμότητά της. Με τον τρόπο που κατανόησε την ειδική συνθήκη του ρόλου της και τον αντίκτυπο που θα έχει η σειρά σε άλλα παιδιά της ηλικίας της.
Να με λες μαμά 1η προβολή: Η αφοπλιστική 9χρονη Ναυσικά και η αφιέρωση στην Ηρώ Καριοφύλλη
«Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το θέμα της κακοποίησης»
Η Μαρία Κίτσου ως Ξένια Στασινού, είναι εκείνη που θα βγάλει τη μικρή Ναυσικά από το μαρτύριο της ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης που βιώνει τόσο από τη μητέρα της, όσο και από τον σύντροφό της.
Η σειρά σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου, θίγει ένα επίκαιρο αλλά και συνάμα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, δυστυχώς όχι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.
«Είπα αμέσως το “ναι”. Ήταν εγγύηση όλοι οι συντελεστές και πιο πολύ το θέμα που έρχεται στη επιφάνεια. Ένα θέμα το οποίο πρέπει να θιχτεί και με σύγχρονο τρόπο, ώστε ο κόσμος να ταρακουνηθεί, πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους γι' αυτό, να μην κλείσουμε το στόμα, να μην κλείσουμε την πόρτα, τα μάτια. Και πρέπει κάτι να κάνουμε» δήλωσε η ηθοποιός την ημέρα της πρώτης προβολής της σειράς.
Για να συμπληρώσει: «Γονέας δεν είναι αυτός που σε γεννάει, γονέας είναι αυτός που σε αγαπάει, σε μεγαλώνει, πονάει για σένα, κλαίει για σένα, χαίρεται για σένα, είναι υπερήφανος για σένα. Και δεν σε αφήνει ποτέ να χύσεις ούτε ένα δάκρυ» προσθέτει η ίδια.
Η μικρή Ναυσικά Κοκοτά υποδύεται τη μικρή Ιωάννα στη σειρά που αναζητά αγάπη και έναν τρόπο διαφυγής.
«Να με λες μαμά»: Η Μαρία Κίτσου ανακαλύπτει την πραγματική της μητέρα, ενώ σώζει ένα παιδί
Και εκτός από τις υποκριτικές της δεινότητες μας έδειξε και το πόσο ιδιαίτερη είναι ως παιδί, στις πρώτες της δηλώσεις για τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί.
Δεν είναι εύκολο ένα παιδί να κατανοήσει πως αυτά που υποδύεται συμβαίνουν σε άλλα παιδιά της ηλικίας της.
«Όταν έμαθα το σενάριο στεναχωρήθηκα, ιδιαίτερα όταν κατάλαβα ότι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν σε κάποια παιδιά Μετά τη σκηνή το ξεπερνούσα.
Και μέσα από τη σειρά προσπαθώ να δώσω ένα μήνυμα στα παιδιά αυτά που το ζουν. Και να τους πω να μιλήσουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η σειρά των 8 επεισοδίων, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.30.
Εκτός από τη Μαρία Κίτσου και τη μικρή Ναυσικά πρωταγωνιστούν οι: Φιλαρέτη Κομνηνού, Ελένη Κοκκίδου, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ιβάν Σβιτάιλο, Αινείας Τσαμάτης, Δανάη Επιθυμιάδη, Χριστίνα Μαριάνου, Έλενα Μαρσίδου
