Η 1η σκηνή και η πρεμιέρα για το Ριφιφί στην Cosmote TV: Μία ληστεία με στόχο τη δικαίωση
Η νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια για την Cosmote TV κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 23.00 και το Ριφιφί είναι ένα κοινωνικό δράμα με αφορμή μία ληστεία που γίνεται με στόχο τη δικαίωση και όχι το χρήμα.
Η νέα τηλεοπτική σειρά «Ριφιφί» των 6 επεισοδίων κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 21.00 το βράδυ στο COSMOTE CINEMA 1 σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και σε σενάριο του Βασίλη Ρίσβα και της Δήμητρας Σακαλή.
Είναι εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός, τη μεγάλη ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στον Νέο Κόσμο, το 1992, αλλά έχει αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας και διαφοροποιήσεις στην πλοκή.
Αυτή η ληστεία δεν γίνεται με στόχο και κίνητρο το χρήμα. Γίνετα για να δικαιωθούν ηθικά οι συμμετέχοντες σε αυτήν.
Η επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου μετά από 14 χρόνια θα κάνει Ριφιφί στα βράδια μας
Οι ήρωες αναζητούν στο σκοτεινό τούνελ τη δικαίωση
Το «Ριφιφί» του αιώνα το 1992 όπως ονομάστηκε στα πρωτοσέλιδα της εποχής, εξελίχθηκε στη συνέχεια και σε ένα δικαστικό θρίλερ. Στην ουσία, μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν εκείνοι που σχεδίασαν τη ληστεία (αν και στο δικαστήριο προσήλθε ως κατηγορούμενος ακόμη και ο υποδιευθυντής της τράπεζας), ανοίγοντας ένα τούνελ 25 μέτρων κάτω από την Τράπεζα Εργασίας του Νέου Κόσμου, η οποία κατέληγε στο θησαυροφυλάκιο.
Χαραλαμπόπουλος - Βλάχος συνένοχοι στο Ριφιφί του αιώνα και σε μία ανθρώπινη τραγωδία
Η λεία των ληστών, μαζί με μετρητά, χρήματα και τιμαλφή έφτανε το αστρονομικό ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δραχμών.
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας πήρε αφορμή από αυτό το γεγονός και μαζί με τους σεναριογράφους, «έκτισαν» μαζί ένα κοινωνικό θρίλερ που συμβαδίζει με το «σήμερα». Με τις κοινωνικές συνθήκες, με την εκμετάλλευση του ισχυρού στον αδύναμο, με τα δεσμά που γίνονται αφόρητα που δημιουργεί ένα χρέος ή ένα δάνειο στην τράπεζα.
6 διαφορετικοί άνθρωποι που έχουν ζήσει βαριές απώλειες, που έχει καταστραφεί η ζωή τους εξαιτίας της τράπεζας, ενώνονται για τη ληστεία του αιώνα. Ο καθένας φέρει το δικό του συναισθηματικό βάρος και βρίσκεται σε μία στιγμή της ζωής του που πραγματικά δεν έχει να χάσει τίποτε.
Η Όλγα που έχει υποστεί μία καταστροφή λόγω της τράπεζας και υποδύεται η Ευαγγελία Μουμούρη, είναι η γυναίκα που μαζί με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, αποφασίζει πως ήρθε ο καιρός να χτυπήσουν το σύστημα. Αναζητούν ανθρώπους που έχουν παρόμοια βιώματα, αρχικά τους συστήνονται με διαφορετικά ονόματα μέχρι να τους εμπιστευτούν και στη συνέχεια καταστρώνουν το μεγαλόπνοο σχέδιό τους.
Στην ομάδα τους βρίσκεται ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Πάνος Βλάχος, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και ο Δήμος Γιγαντάκης. Αυτή είναι και η πρώτη φωτογραφία από τη σειρά, με όλη τη συμμορία να έχει καταφέρει να μπει στην τράπεζα.
Πριν από μερικούς μήνες είχαμε βρεθεί στα γυρίσματα που έγιναν σε 3 διαφορετικά σημεία της Αττικής και στην ουσία είναι η διαδρομή του τούνελ. Ένα εγχείρημα που επειδή έγινε σε φυσικά locations και συνθήκες για να μοιάζει αληθοφανές, ήταν και πρακτικά αρκετά δύσκολο.
Δες εδώ τι μας είχαν δηλώσει οι πρωταγωνιστές, όταν βρεθήκαμε σε ένα από αυτά τα location των γυρισμάτων.
Είναι το «Ριφιφί» το ελληνικό Casa De Papel; Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δεν συμφωνεί και μάς εξηγεί γιατί
Στη σειρά θα έχουμε και αρκετές εκπλήξεις με τη συμμετοχή guest ηθοποιών - ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ένας από αυτούς - κυρίως στο πρώτο επεισόδιο όπου σκιαγραφούνται όλοι οι χαρακτήρες και το παρελθόν τους. Για να καταλάβουμε πως έφτασαν σε αυτό το σχέδιο. Πώς έφτασαν στο να μην έχουν να χάσουν τίποτε άλλο πια στη ζωή τους.
Το πώς θα διαχειριστούν τη λεία τους, είναι το plot twist της σειράς που ποτέ δεν αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας και το αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί το Ριφιφί δεν γίνεται για να γίνουν οι 6 πλουσιότεροι.
Δες και μερικές ακόμη φωτογραφίες από τα γυρίσματα.
