Λένα Φλυτζάνη: Ποια είναι η νέα anchorwoman του ΣΚΑΙ που δεν πιστεύει στα αξιώματα αλλά στην εξέλιξη
Η δημοσιογράφος Λένα Φλυτζάνη διαδέχεται τη Σία Κοσιώνη στην πιο νευραλγική θέση της ενημέρωσης του ΣΚΑΙ.
Επίσημα πια ανακοινώθηκε από τον ΣΚΑΙ πως η Λένα Φλυτζάνη που μέχρι πρότινος παρουσίαζε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ανέλαβε και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου στη θέση της Σίας Κοσιώνη, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.
Ποια είναι η 34χρονη δημοσιογράφος μέσα από δικά της λόγια που θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Αντώνη Σρόιτερ και τη Ράνια Τζίμα;
Η ρήξη και το τηλεοπτικό διαζύγιο της Σίας Κοσιώνη με τον ΣΚΑΙ: Ποια θα είναι η αντικαταστάτριά της
«Το ζητούμενο είναι να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου»
Η μέχρι τώρα πορεία της στη δημοσιογραφία υπήρξε μία συνειδητή επιλογή, αν και η Λένα Φλυτζάνη αρχικά σπούδασε στη Νομική της Θεσσαλονίκης, απ' όπου κατάγεται. Εργάστηκε μάλιστα για ένα διάστημα ως ασκούμενη δικηγόρος όταν πια κατέβηκε στην Αθήνα, αλλά αποφάσισε να φύγει και να ακολουθήσει το όνειρό της στη δημοσιογραφία. Ειδικά μόλις τελείωσε και τις σπουδές της σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας.
Με κάθε αφορμή σε συνεντεύξεις της δηλώνει πως είναι ερωτευμένη με τη δουλειά της και πως δεν μετανιώνει για την επαγγελματική μεταστροφή της.
Ο ΣΚΑΙ - όπως συνέβη και στην περίπτωση της Σίας Κοσιώνη -ήταν η πρώτη της τηλεοπτική στέγη, αρχικά στο ελεύθερο ρεπορτάζ, στη συνέχεια ως συμπαρουσιάστρια ενημερωτικής εκπομπής με τον Νίκο Υποφάντη και στη συνέχεια στο πλευρό του Δημήτρη Καμπουράκη στο "Σαββατοκύριακο παρέα". Από το 2023 ξεκίνησε όμως να παρουσιάζει και το καθημερινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.
Το να ξεκινήσει από το ελεύθερο ρεπορτάζ υπήρξε μεγάλο "σχολείο" για εκείνη.
«Είναι δύσκολο, πολύ άμεσο, δεν ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη μέρα. Έχει πολλές δυσκολίες αι παγίδες και χρειάζεται πολλές αντοχές, γι' αυτό όσοι το κάνουν και είναι καλοι σε αυτό είναι από τους πιο καλούς δημοσιογράφους» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.
Αποτελεί μία low profile προσωπικότητα της ενημέρωσης και η εξέλιξή της υπήρξε αθόρυβη και μεθοδική από τη δική της πλευρά. Έχει μία πολύ σαφή εικόνα για το ποια είναι και τι επιδιώκει στην τηλεόραση.
«Πρόοδος είναι να γίνεσαι καλύτερος σε αυτό που κάνεις. Και αυτό γίνεται με την εμπειρία, με τον χρόνο και τη δουλειά. Όσο πιο πολύ δουλέψεις, τόσο πιο καλός γίνεσαι. Το ζητούμενο δεν είναι πάντα να ανεβαίνεις στην ιεραρχία, αλλά εκεί που είσαι να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου κάθε φορά» θα πει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Καθημερινή.
Όταν ρωτήθηκε αν έχει βιώσει σεξιστική συμπεριφορά εκείνη το αρνήθηκε αλλά μίλησε για την υποτίμηση. Δηλώνοντας όμως στο πλαίσιο της κριτικής που λαμβάνει λόγω της δουλειάς της πως: «Δε δίνω σημασία σε όσα δε με προσβάλλουν άμεσα. Όσο ψάχνεσαι βρίσκεις πράγματα που σε ενοχλούν. Προφανώς θα έπρεπε να αλλάξουν οι συνθήκες και οι διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά αν κάτι δε με προσβάλλει άμεσα δεν ενοχλούμαι».
Η Λένα Φλυτζάνη αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων πριν ξεκινήσει μία δύσκολη τηλεοπτική σεζόν για την ενημέρωση, που έχει όμως και προεκλογική χροιά. Διαθέτει όμως ήδη τη σχετική εμπειρία και μία διαφορετική οπτική ματιά.
Διαθέτει επίσης και μία σπάνια πειθαρχία και ενώ φαίνεται εσωστρεφής, είναι ακριβώς το αντίθετο όταν αισθανθεί ασφάλεια. είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον επαγγελματικό της χώρο. Η ασπίδα της στα δύσκολα είναι πάντα η οικογένειά της και οι λίγοι αλλά πιστοί φίλοι, αρκετοί απ' αυτούς από τη Θεσσαλονίκη.

