Στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay η κρητική φιλοξενία σoυ γνέφει από το καλωσόρισμα

Πατούλια Κατερίνα
Στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay η κρητική φιλοξενία σoυ γνέφει από το καλωσόρισμα

«Ένα τριήμερο στην Κρήτη είναι πάντα καλή ιδέα»: αυτό ήταν το μότο μου από τότε που φοιτήτρια ακόμα, επισκεπτόμουν την Κρήτη. Η επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο και η φιλοξενία στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay με θέα το Κρητικό Πέλαγος μου υπενθύμισε τι πάει να πει φιλοξενία, φροντίδα του επισκέπτη και ξέγνοιαστο μπάνιο στη θάλασσα ή σε μία πισίνα που είναι λες και κολυμπάς στον ουρανό. Δικαίως έφτασα να λέω «δεν το κουνάω απ'επαέ»!

Δεν θα σου κρύψω πως επέστρεψα στον Άγιο Νικόλαο επιφυλακτική γιατί δεν ήμουν πια εκείνο του 20χρονο κορίτσι που έφευγε κάθε Σ/Κ για Κρήτη χωρίς να το σκεφτεί αλλά άφηνα πίσω υποχρεώσεις, δύο παιδιά και αρκετή δουλειά.

Έλα όμως που η κρητική φιλοξενία ξέρει να σε συνεπαίρνει από το καλωσόρισμα με ρακή, καλτσούνια και μια βίλλα με ιδιωτική πισίνα σε ένα το δωμάτιο με bohemian chic αισθητική που από μόνο του σε βάζει σε mood διακοπών.

https://www.instagram.com/p/CsEpAstPHT1

Τοποθετημένο ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Λασιθίου και το ευφορικό Κρητικό Πέλαγος το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, με νέες πολυτελείς εγκαταστάσεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες αποτελεί τον απόλυτο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών, κάτι που έμαθα από πρώτο χέρι.

Ένα ξενοδοχείο - έρωτας που θα μπορούσε να γίνει μαντινάδα

Αντλώντας έμπνευση από την ομορφιά του νησιού, το ανανεωμένο Wyndham Grand Mirabello συνδυάζει την Κρητική παράδοση και κληρονομιά με το σύγχρονο design, καθιστώντας το έναν ακαταμάχητο προορισμό.

Τα παραδοσιακά μοτίβα στους εσωτερικούς χώρους, χρώματα εμπνευσμένα από το κρητικό πέλαγος και το πλούσιο φυσικό τοπίο είναι όλα αυτά που συνθέτουν την ιδανική παλέτα των γνήσιων κρητικών διακοπών σε ένα ξενοδοχείο που το παλιό συναντά το καινούργιο και που το στοιχείο του νερού κυριαρχεί παντού με μια σειρά από ιδιωτικές πισίνες που περιβάλλουν τα κτίρια, δημιουργώντας μια αίσθηση δέους και γαλήνης.

Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay δεν το αγαπούν μόνο οι επισκέπτες του που επιστρέφουν σε αυτό, το αγαπούν και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό λίγα ή περισσότερα χρόνια και μου με χαρά σε φροντίζουν από το πρωί ως το βράδυ. Και τι άλλο θέλει κανείς στις διακοπές του;

Φροντίδα κι ένα χαμόγελο αληθινό, από τον άνθρωπο που θα σου φέρει τον πρώτο πρωινό καφέ σου, εκείνον που θα τακτοποιήσει τα γλυκά στον μπουφέ του κεντρικού ξενοδοχείου Amaltheia και θα σου ψήσει τα αυγουλάκια σου μέχρι εκείνον που θα σε κεράσει ρακή ή θα σου προσφέρει ένα ποτήρι ροζέ κρασί στην βραδιά οινογνωσίας στη μοναδική Σπηλιά του ξενοδοχείου.

Διακοπές που ικανοποιούν και τις πέντε αισθήσεις

Τι είδους διακοπές ζητάς; Είσαι από εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να ασκούν το σώμα και το πνεύμα τους; Στις τρεις ημέρες στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε yoga δίπλα στη θάλασσα με την Pamela και την κιθάρα του Giulio, τους Vibrant Kundalini που φέτος θα συνεργάζονται με το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

lagouna.jpg

Ταυτόχρονα, ζήσαμε την απόλυτη χαλάρωση με μασάζ δίπλα στο κύμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κάναμε θεραπείες σπα στο Spa, προπονηθήκαμε με ιμάντες TRX και spinning στο ανοιχτό γυμναστήριο του ξενοδοχείου ενώ για τους λάτρεις της άσκησης και των αθλητικών δραστηριοτήτων διατίθενται σύγχρονα γήπεδα τένις και πολυτελείς πισίνες για κολύμπι με μία υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλου.

Αν πάλι αγαπάς την παράδοση, κάνε κράτηση στο Καφενείον, το πιο παραδοσιακό και ρουστίκ εστιατόριο του ξενοδοχείου. Εμείς μπήκαμε στον χορό απολαμβάνοντας ένα κρητικό γλέντι με γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα που συνθέτουν το απόλυτο γευστικό ταξίδι στην Κρητική παράδοση, ακολουθήσαμε τα βήματα στο χανιώτικο και το πεντοζάλι κι εκείνον τον αξέχαστο ντάκο θα επιστρέψω να τον γευτώ ξανά.

KRITI1.jpg

Κι αν για εσένα -όπως και για εμένα- διακοπές = αξέχαστο φαγητό, για τους λάτρεις των μεσογειακών σπεσιαλτέ με μια πινελιά ανεπιτήδευτου fine dining το Elia A La Carte Restaurant είναι η ιδανική επιλογή για το δείπνο (μην αμελήσεις να πάρεις το επιδόρπιο και να επιλέξεις ανάμεσα στη μηλόπιτα με παγωτό ή στο τιραμισού) απολαμβάνοντας μαζί με το βραδινό, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Για εσένα που κυνηγάς ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα και φαγητό δίπλα στη θάλασσα, το Bay Grill σε περιμένει πάνω στη παραλία του ξενοδοχείου με τρυφερό ψητό κρέας και πίτσα. Και όταν η μέρα τελειώνει, θα κοιτάζεις τον έναστρο Κρητικό ουρανό με ένα cocktail στο χέρι και μουσική ή ναργιλέ στο Shisha Patio και θα με θυμηθείς.

Κι όταν βαρεθείς να κολυμπάς στην ιδιωτική σου πισίνα, μην αμελήσεις να βουτήξεις στα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου μπροστά στο ξονοδοχείο, νερά που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις τις θάλασσες τις βόρειας Κρήτης.

EKKLISAKI.jpg

Να σου πω κι ένα μυστικό; Μετά τη βόλτα που κάναμε στο γραφικό εκκλησάκι πάνω από το ξενοδοχείο και παρατηρώντας τη σύγχρονη μαρίνα του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay - εδώ οι επισκέπτες μπορούν να προσεγγίσουν τις πανέμορφες ακτές της Κρήτης, είτε να νοικιάσουν ένα σκάφος για τις εξορμήσεις τους στην περιοχή, είτε να φτάσουν με το σκάφος τους στο ξενοδοχείο- σκέφτηκα τι ωραία θα ήταν να βρεθούμε σε έναν γάμο εδώ, να κάνουμε ένα γλέντι κρητικό και παρασοδιακό, να μας βρει το ξημέρωμα στη μαρίνα και Ξα μας.

Τη στιγμή που σου γράφω τις γραμμές αυτές, κάνω κράτηση οικογενειακώς πια για το Wyndham για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

https://www.instagram.com/p/CsRnDfCLWdT

Must Do:

KRITI2.jpg

-Βραδιά wine tasting στη Σπηλιά: Πρόκειται για μια πραγματική σπηλιά, η οποία έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να απολαύσεις ένα γεύμα με το άλλο σου μισό ή να συμμετάσχεις σε μια εμπειρία οινογνωσίας.

KRITI3.jpg

- Υοga δίπλα στο κύμα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με γεμάτες μπαταρίες.

- Outdoor Spa Massage: Γιατί αν δεν έχεις κάνει μασάζ δίπλα στο κύμα δεν ξέρεις τι σημαίνει χαλάρωση.

SPA-(5).jpg

- Επίσκεψη στη Σπιναλόγκα και στην παραλία Κολοκύθα: Βρες τα διαθέσιμα δρομολόγια στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και μάθε τα πάντα για την ιστορία που έχει το νησί.

-Βραδινό μπάνιο στην private pool: Πάρε το κοκτέιλ σου από το Yatch bar και απόλαυσέ το στην ιδιωτική πισίνα του δωματίου την οποία θα αναπολείς με σιγουριά και στην επιστροφή σου, κάτι που συμβαίνει συχνά στους επισκέπτες του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay.

- Wine Tasting στη Σπηλιά: Με θέα το ηλιοβασίλεμα, με ετικέτες κρασιού που θες να δοκιμάσεις, με κρητικά και όχι μόνο καλούδια να συνοδεύουν το κρασί πάνω στα custom made τραπέζια φτιαγμένα από πραγματικά βαρέλια, το wine tasting στη Σπηλιά θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

* Το κοκτέλ στο pool bar με καθίσματα μέσα στην πισίνα είναι η ιδανική εκδοχή του χαλαρώνω στο νερό!

Ιnfo:

*Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay μετρά ήδη 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική φιλοξενία και πρόσφατα ανακαινίστηκε ολιστικά με νέες πολυτελείς εγκαταστάσεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

*318 πολυτελή δωμάτια, ιδιωτικές βίλλες και μοναδικά μπανγκαλόου, πολλά από τα οποία με private pool, ιδανικά σχεδιασμένα για οικογένειες, ζευγάρια και επαγγελματίες σε περιμένουν στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay.

* Δεν είναι τυχαίο πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανήκει στον όμιλο της ZEUS. Με 22 πολυτελή ξενοδοχεία (7 από τα οποία ιδιόκτητα), πάνω από 4000 δωμάτια σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης και περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες ανά έτος, η ZEUS δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες ευζωίας για κάθε είδους ταξιδιώτη. Από την Κρήτη ως τη Χαλκιδική, το Μιλάνο μέχρι τη Γένοβα και από τη Λευκωσία ως το Βουκουρέστι, προσφέρει αξέχαστες αποδράσεις εστιάζοντας στην άνεση, την απόλαυση, την ευεξία και την ποιότητα -βασικές αρχές μιας φιλοσοφίας που περιγράφεται από το μότο «A Zeus experience».