Día de los Muertos: Τα premium cocktails που εμπλουτίζουν με γεύση τη φετινή γιορτή

Día de los Muertos: Τα premium cocktails που εμπλουτίζουν με γεύση τη φετινή γιορτή

Καθώς πλησιάζουμε προς τον χειμώνα, οι παρεΐστικες συναντήσεις στο σπίτι σου γίνονται όλο και πιο τακτικές. Όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά σου, εσύ φροντίζεις να ξεκλέβεις λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα, ώστε να απολαμβάνεις τη συντροφιά των κολλητών και του αγαπημένου σου. Πώς θα σου φαινόταν όμως, αν αυτές οι συναντήσεις μετατρέπονταν σε ένα γευστικό ταξίδι, σε κάποιον μακρινό προορισμό, όπως το Μεξικό;

Αν και μόνο στη σκέψη «πλημμυρίζεις» χαρά και ενθουσιασμό, να ξέρεις πως με αφορμή τη φετινή Día de los Muertos, δηλαδή την Ημέρα των Νεκρών, η οποία γιορτάζεται στις 2 Νοεμβρίου, έχεις τη δυνατότητα να μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία, ένα νοητό «ταξίδι», ενώ κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού σου. Πώς θα πετύχετε κάτι τέτοιο; Επενδύοντας σε παραδοσιακά και premium cocktails, τα οποία έχουν ως βάση τους την εκλεκτή τεκίλα Don Julio, ένα ξεχωριστό απόσταγμα που έχει συνδεθεί όσο κανέναν άλλο με την μεξικανική κουλτούρα.

Συνεπώς, ακόμη και αν η φετινή Dia de los Muertos σε βρει στο σπίτι, παρέα με όσους αγαπάς, μπορείτε να δοκιμάσετε τα cocktails που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί, ώστε να δώσετε στη συγκεκριμένη μέρα την αυθεντική μεξικανική γεύση που της αναλογεί.

Παραδοσιακή και λαχταριστή Don Margarita για όσους θέλουν κάτι κλασικό

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι είναι η Ημέρα των Νεκρών, να ξέρεις πως πρόκειται για μία πολύ παλιά μεξικανική παράδοση, η οποία καθιερώθηκε πριν φτάσουν οι Ισπανοί στο Μεξικό. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συμμετέχεις σε αυτή την ιδιαίτερη παραδοσιακή γιορτή, από το να πραγματοποιήσεις μία πρόποση για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, απολαμβάνοντας μία παραδοσιακή και άκρως λαχταριστή Don Margarita. Για να την ετοιμάσεις θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 50 ml τεκίλα Don Julio Blanco
  • 25ml λάιμ
  • 15ml σιρόπι αγαύης
  • Πάγο
  • Ξύσμα από λάιμ
  • Αλάτι χοντρό

Θα ξεκινήσεις την παρασκευή του cocktail βάζοντας σε ένα σέικερ τον πάγο, τον χυμό λάιμ, το σιρόπι αγαύης και την τεκίλα Don Julio Blanco, η οποία έχει ένα λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων, ενώ αφήνει μία δροσερή, υφάλμυρη επίγευση στο στόμα. Αφού ανακινήσεις καλά τα υλικά που θα προσθέσεις στο σέικερ, θα σερβίρεις το μείγμα σε ένα χαμηλό ποτήρι, του οποίου το στόμιο θα έχεις περάσει από χοντρό αλάτι με πάγο. Έπειτα, θα γαρνίρεις το cocktail με ξύσμα λάιμ και θα το απολαύσεις ή θα το σερβίρεις στις φίλες σου. Να είσαι σίγουρη πως η γεύση του θα σας ενθουσιάσει!

dj2.jpg

Δροσιστικό Don Repo με «νότες» αμυγδάλου, καρύδας και λευκής σοκολάτας

Αν υπάρχει ένα άτομο στην παρέα σου, το οποίο δεν χορταίνει να δοκιμάζει πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων και ευρηματικά cocktails, τότε αξίζει να του συστήσεις το γευστικό Don Repo, με αφορμή τη Día de los Muertos. Να είσαι σίγουρη πως πρόκειται για ένα cocktail που θα τον εκπλήξει ευχάριστα. Για να το ετοιμάσεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 50ml τεκίλα Don Julio Reposado
  • 15ml λάιμ
  • Grapefruit soda
  • Γκρέιπφρουτ
  • Αλάτι χοντρό

Θα ξεκινήσεις την παρασκευή του cocktail, βάζοντας σε ένα σέικερ τον χυμό λάιμ και την τεκίλα Don Julio Reposado, η οποία περιέχει 100% μπλε αγαύη και έπειτα από τη διπλή απόσταξη και την οκτάμηνη παλαίωσή της σε δρύινα βαρέλια, έχει αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό, μοναδικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια, θα σερβίρεις το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι, το στόμιο του οποίου θα έχεις περάσει από χοντρό αλάτι με πάγο. Πριν σερβίρεις ή απολαύσεις το Don Repo, μπορείς να το γαρνίρεις με αλατισμένο γκρέιπφρουτ.

dj3.png

Αυθεντικά μεξικανική και άκρως απολαυστική Don Julio Paloma

Φυσικά, από τη λίστα με τα cocktail για τη φετινή Día de los Muertos δεν θα μπορούσε να λείπει η Don Julio Paloma, δηλαδή η αυθεντικά μεξικανική εκδοχή ενός απολαυστικού και δημοφιλούς cocktail. Αν θέλεις να το ετοιμάσεις στο σπίτι σου, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 50ml τεκίλα Don Julio Reposado
  • 15ml λάιμ
  • Φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
  • Πάγο

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για σπιτική Don Julio Paloma, βάζοντας σε ένα σέικερ την τεκίλα, τον χυμό λάιμ και τον πάγο. Έπειτα, θα ανακινήσεις καλά το σέικερ και θα σερβίρεις το μείγμα, σουρώνοντάς το, σε ένα ψηλό ποτήρι στο οποίο θα έχεις προσθέσει πάγο. Στη συνέχεια, θα συμπληρώσεις με τον φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ, ενώ μπορείς να βάλεις και λίγη σόδα. Πριν προσφέρεις το κοκτέιλ σε κάποιον καλεσμένο ή απλώς το απολαύσεις, δοκίμασε να το γαρνίρεις με μία φλούδα ή φέτα λάιμ!

dj4.jpg

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα μεξικανικά cocktails που μπορείς να φτιάξεις, προσθέτοντας στην κάβα του σπιτιού σου τις τεκίλες Don Julio, δηλαδή τα premium αποστάγματα που θα σφραγίσουν με αυθεντική και απολαυστική γεύση τη φετινή Día de los Muertos. Σε κάθε περίπτωση, επειδή θα τα φτιάξεις εσύ με τα χεράκια σου και όχι κάποιος bartender, μην ξεχάσεις να τα φωτογραφίσεις και να τα αναρτήσεις στα social media, παρακινώντας τους διαδικτυακούς σου φίλους να συμμετέχουν και εκείνοι στην Dia de los Muertos, με τον πιο λαχταριστό τρόπο.

Τέλος, να ξέρεις πως η κορύφωση της Dia de los Muertos την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου μας φέρνει στο Loco Athens (Καλαμιώτου 15), όπου ο φετινός World Class Winner, Ιωσήφ Ζααλούκ, επιμελείται το signature cocktail της Ημέρας των Νεκρών, την Don Julio Paloma Roja!

#DonJulioTequila #DiaDeLosMuertos

Απολαύστε υπεύθυνα.
www.apolafste.ypeftina.eneap.gr

eneap.jpg