Πώς θα αποκτήσεις επιδερμίδα - «χαρτί»

Πώς θα αποκτήσεις επιδερμίδα - «χαρτί»

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλες φροντίζουμε το πρόσωπο και το σώμα μας λίγο περισσότερο. Πώς θα φέρεις τη «λιακάδα» στην επιδερμίδα σου; Συγκεντρώσαμε τα μυστικά ομορφιάς για να αποκτήσεις τέλεια επιδερμίδα εύκολα και φυσικά!

Ξεκίνα από τα βασικά

Ο υπερβολικός καθαρισμός και το έντονο τρίψιμο της επιδερμίδας σου, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και άλλα προβλήματα. Κάνε απαλές κινήσεις και ελαφρύ μασάζ ώστε να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος. Μην ξεχνάς, ότι τα πολύ συχνά μπάνια αφαιρούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και χαλούν την ισορροπία της, ενώ τα σαπούνια μπορεί να διαταράξουν το pH της.

Επίλεξε φυσικά καλλυντικά αλλά και επιλεγμένα προϊόντα που φέρονται «ευγενικά» και περιποιούνται κατάλληλα το σώμα σου, όπως για παράδειγμα το Zewa Exclusive Almond Milk, που χαρίζει την απόλυτη αίσθηση φροντίδας, χάρη στο βελούδινο άγγιγμά του και τη λοσιόν αμυγδάλου που περιέχει!

Ενυδατώσου!

Μπορεί το πρόσωπο να χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή, μην ξεχνάς όμως να ενυδατώνεις ολόκληρο το σώμα σου. Διάλεξε μία κρέμα από φυσικά συστατικά που θα «ξεδιψάσει» την επιδερμίδα σου και θα τη βοηθήσει να διατηρήσει την υγρασία της. Ένα tip για να κρατήσεις για περισσότερες ώρες ενυδατωμένη την επιδερμίδα σου είναι να απλώσεις αμέσως μετά το μπάνιο κάποιο έλαιο, όπως το αμυγδαλέλαιο για παράδειγμα που θα την κάνει να δείχνει απαλή και φρέσκια, χωρίς καμία αίσθηση λιπαρότητας!

Πιες αρκετό νερό

Εκτός από την εξωτερική ενυδάτωση, πρέπει να φροντίζεις και για την εσωτερική ενυδάτωση. Φρόντισε να καταναλώνεις αρκετό νερό κάθε μέρα, για να δεις τις θετικές επιδράσεις στο δέρμα σου. Θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την κατακράτηση, καθώς και να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα!

Κάνε απολέπιση!

Χωρίς τακτική απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται, οι λεπτές γραμμές γίνονται εντονότερες, η επιδερμίδα γίνεται άτονη. Μην το παρακάνεις όμως: Μία φορά την εβδομάδα αρκεί, γιατί αλλιώς μπορεί να εμφανίσεις ξηρότητα. Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις και μην τρίβεις έντονα το δέρμα σου, καθώς μπορεί να το τραυματίσεις.

Κόψε τις κακές συνήθειες

Κόψε επιτέλους το κάπνισμα και προσπάθησε να μην καταναλώνεις πολύ αλκοόλ και καφεΐνη, καθώς αφυδατώνουν την επιδερμίδα σου και προκαλούν χαλάρωση και ρυτίδες! Προσπάθησε να μην καταναλώνεις τρόφιμα πλούσια σε «κακά» λιπαρά και βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου. Ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα που περιέχει βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου θα κάνει την επιδερμίδα σου πιο ελαστική!

Μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου!

Αυτό είναι το απόλυτο μυστικό αν θέλεις να μείνεις για πάντα νέα. Προστάτεψε το πρόσωπο και το σώμα σου από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία χειμώνα και καλοκαίρι για να μην αποκτήσεις ρυτίδες, κηλίδες και δυσχρωμίες.

Κοιμήσου αρκετές ώρες για να «φτιάξεις δερματάκι»! Ο ύπνος θα σε αναζωογονήσει και θα σε κάνει να νιώθεις γεμάτη ευεξία. Όταν σηκωθείς, πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μία φέτα λεμόνι, για να αποβάλεις τις τοξίνες.