Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ο πολιτικός με τον οποίο θέλει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι η νεολαία

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ο πολιτικός με τον οποίο θέλει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι η νεολαία

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμετράται με την ευφυία των πολιτικών και ο cool Υπουργός Οικονομικών είναι ο πρώτος πολιτικός που συμμετείχε στην αναμέτρηση του Mad TV Artificial Intelligence (ΑΙ). Μιλάει για beef, αποκαλύπτει το guilty pleasure του ενώ λέει πως θα πήγαινε (άνετα) για φαγητό με αντιπάλους όπως Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Σταϊκούρας, απέδειξε ξανά το coolness του αφού είναι ο πρώτος πολιτικός που συμμετείχε στην αναμέτρηση του Mad TV Artificial Intelligence (AI) απαντώντας με ειλικρίνεια και χιούμορ σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Το θέμα του MAD AI Vs Politics

«Το Mad AI έρχεται από το μέλλον. Σκοπός του; Μέσα από τον απόλυτο αλγόριθμο να υποβάλλει στους πολιτικούς τις πιο Μad ερωτήσεις που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είναι ικανοί να διεκδικήσουν και να κερδίσουν την ψήφο μας; Η τεχνητή νοημοσύνη αναμετράται με τη ευφυία των πολιτικών μας. Το αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό!».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σε αυτή την αναμέτρηση με τις απλές και εύστοχες ερωτήσεις απέδειξε μάλιστα πως είναι και ο πολιτικός με τον οποίο θέλει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι η νεολαία. Ανάμεσα σε άλλα, αποκάλυψε το guilty pleasure του, σε ποια νυχτερινά μαγαζιά θα ήθελε να πάει σε μια χαλαρή μέρα, μίλησε για beef, ενώ λέει πως θα πήγαινε (άνετα) για φαγητό με αντιπάλους όπως Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου.

Ακολουθεί το απολαυστικό Q & A

«Γεια σας είμαι ο Χρήστος και είμαι έτοιμος να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που θα μου γίνουν από την τεχνητή νοημοσύνη».

Ταξίδι, φαγητό, ύπνος. Με ποια σειρά τα κατατάσσετε;

Ταξίδι γιατί, αν και κάνω κάθε μήνα με την ιδιότητα του Υπουργού στο εξωτερικό, μου λείπουν τα ταξίδια με την οικογένειά μου.

Φαγητό γιατί είμαι λάτρης της παραδοσιακής κουζίνα -αν και η κόρη μου προσπαθεί να με μυήσει και σε άλλες κουζίνες και

Ύπνος τελευταίος γιατί έχω μάθει να κοιμάμαι ούτως ή άλλως λίγο.

Με ποιον πολιτικό σας αντίπαλο θα βγαίνατε για φαγητό;

Θα έβγαινα. Και μου αρέσει να βγαίνω με πολιτικούς αντιπάλους. Νομίζω με την ιδιότητα που έχω: Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου. Είναι δύο πρόσωπα με τα οποία θα μπορούσα να βγω, θα μπορούσαμε να φάμε, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και για πράγματα και για ζητήματα εκτός πολιτικής.

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλα ήταν…

‘Ηταν λίγο πριν μπω στο στούντιο και ήταν στην κόρη μου και της έγραψα σε λίγες ημέρες πάλι μαζί. Γιατί είναι σχολείο στην Αθήνα και εγώ είμαι στη Φθιώτιδα.

Ποιο τραγούδι ακούτε non stop αυτή την περίοδο;

Όποιο παίζει στο αυτοκίνητο στις περιοδείες αλλά ταυτόχρονα για αρκετές ώρες ακούω το βασικό προεκλογικό τραγούδι το οποίο δεν θα σας το πω γιατί θα παίξει σε λίγες ημέρες.

Ποιο είναι το guilty pleasure σας;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αλλά νομίζω ότι αν μπορούσα να καθίσω με ένα ποτήρι ουίσκι με ηρεμία στο σπίτι με πολλούς ξηρούς καρπούς θα τα καταφέρναμε καλά.

Να κολυμπήσετε με καρχαρίες ή να μην ξανακατεβείτε στις εκλογές;

Και τα δύο είναι κολύμπι και μάλιστα πολλές φορές η ανάμειξη με την πολιτική είναι κολύμπι στα βαθιά με πάρα πολλούς καρχαρίες

Τρία πράγματα που έχετε μαζί σας πάντοτε μαζί σας σε ένα meeting.

Σημειώσεις, συνεργάτες και αυτοπεποίθηση.

Έχετε διαγράψει ποτέ follower επειδή σας έκανε hate comment;

Όχι ποτέ. Αν και ορισμένοι είναι πολύ επίμονοι προκειμένου να τους διαγράψω. Αλλά όχι θα τους κρατήσω.

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι…

Θα γίνω 4 χρόνια Υπουργός Οικονομικών και θα έχω να αντιμετωπίσω μόνο κρίσεις. Μόνο εξωγενείς κρίσεις.

Τι ψάξατε τελευταία φορά στο Google;

Ατάκες της κόρης μου. Όπως beef, bro...

Ποιον πολιτικό που δεν είναι εν ζωή θα θέλατε να είχατε γνωρίσει;

Τον έχω γνωρίσει αλλά όχι στην έκταση που θα ήθελα να τον είχα γνωρίσει. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Υπήρξε στιγμή που είπατε θέλω να τα παρατήσω;

Όχι γιατί έχω πείσμα να γίνομαι όλο και καλύτερος. Οπότε αυτό υπερτερεί της κούρασης. Είμαι επίμονος και θεωρώ ότι πρέπει να πετυχαίνουμε όλους τους στόχους.

Ποια ήταν η πρώτη δουλειά που κάνατε;

Δούλεψα σε τράπεζα. Ήταν εξαιρετική. Μόλις είχα γυρίσει από μεταπτυχιακό από το εξωτερικό. Ξεκίνησα λίγο στον ιδιωτικό τομέα μέχρι που έγινα λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πανεπιστήμιο που μέχρι και σήμερα συνεχίζω να «υπηρετώ» διδάσκοντας σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Εκλέγεστε. Σε ποιον καλλιτέχνη θα γιορτάζατε πρώτο τραπέζι πίστα;

Ρέμος, Θεοδωρίδου, Αργυρός, Βέρτης. Θα πήγαινα σε αυτούς χωρίς να χρειάζεται να έχω εκλεγεί. Απλά σε μία φυσιολογική ημέρα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κανάλι;

Εννοείται το Mad. Σας είχα αποδείξει και την άλλη φορά ότι είμαι αντικειμενικός.