Κασσάνδρα Βογιατζή: Η ... Amal Clooney της μεγάλης οθόνης μιλάει στο Queen.gr!

Κασσάνδρα Βογιατζή: Η ... Amal Clooney της μεγάλης οθόνης μιλάει στο Queen.gr!

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Πρόμαχος"- και κόρη του Γιώργου Βογιατζή- μιλάει για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, την σχέση της με τον διάσημο πατέρα της, αλλά και για την Monica Bellucci, τον Leonardo Di Caprio και τον καρμικό έρωτα που ζει!  

Η ταλαντούχα ηθοποιός βάζει την δική της σφραγίδα στον απαιτητικό κόσμο της υποκριτικής χωρίς να «δανείζεται» από την λάμψη του πατέρα της, του international Γιώργου Βογιατζή. Στην κουβέντα μας, μοιράζεται την συγκίνηση της για τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα. Αποκαλύπτει τον καρμικό έρωτα που ζει. Εξομολογείται όσα την ενώνουν με τους Μόνικα Μπελούτσι και Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Εξηγεί τι προσπαθεί να αποφύγει στην ανατροφή του γιου της.

Ο «Πρόμαχος» είναι μια από τις ελάχιστες ταινίες που έχουν γυριστεί στην Ακρόπολη, πως ήταν αυτή η μοναδική εμπειρία ;
Πραγματικά τέτοιες ευκαιρίες δίνονται πολύ σπάνια! Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή αλλά και μεγάλη τιμή για όλους μας. Για τις ανάγκες του σεναρίου έπρεπε να πω την ατάκα «κάποιος πρέπει να αγωνιστεί υπέρ της Ελλάδας» όταν έλεγα τα λόγια μου έβλεπα πως όλο το καστ ήταν πολύ συγκινημένο.


Μια εντελώς διαφορετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα ήταν εκείνη όταν βρεθήκατε στο Βρετανικό Μουσείο και είδατε τα κλεμμένα γλυπτά...
Έχω επισκεφθεί πολλά μουσεία σε διαφορετικά μέρη του κόσμου αλλά η υπόθεση με τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι πολύ ξεχωριστή. Δεν ανήκουν με κανέναν τρόπο στο βρετανικό μουσείο και προφανώς τα όποια άλλα εκθέματα που υπάρχουν στα μουσεία δεν μπορούν να μπουν στην ίδια κατηγορία με τις ελληνικές αρχαιότητες. Το θέμα με τα ελληνικά μάρμαρα μιλάει στις καρδιές όλων και ελπίζω σύντομα να επιστρέψουν στην Ελλάδα.


Πιστεύετε ότι το φιλμ θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση;
Μια ταινία μόνη της δεν μπορεί να φέρει μια μεγάλη αλλαγή και να λύσει ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά αν χάρη στην ταινία ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι τότε σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο.


Αυτή είναι η πρώτη ταινία που συνεργάζεστε με τον πατέρα σας Γιώργο Βογιατζή, ήσασταν αγχωμένη για την καλλιτεχνική σας συνύπαρξη;
Ήταν πάντα το όνειρο μας. Θέλαμε τόσο πολύ καιρό να δουλέψουμε μαζί αλλά δεν ερχόταν η κατάλληλη ευκαιρία. Δεν ήμουνα ιδιαίτερα αγχωμένη γιατί είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας. Ό,τι είμαι σήμερα το χρωστάω σε εκείνον και στις συμβουλές του. Μου έχει πει ότι είναι πολύ υπερήφανος για εμένα και σκεφτείτε ότι είναι πολύ αυστηρός κριτής. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστούμε ξανά.

kass1


Είναι αλήθεια ότι αρχικά δεν θέλατε να γίνετε ηθοποιός και για αυτό σπουδάσατε Διοίκηση Επιχειρήσεων;
Από δυο χρονών έπαιζα σε διαφημιστικά και σε ταινίες και φυσικά χάρη στους γονείς μου υπήρχαν πάντα γύρω μου άνθρωποι του πολιτισμού. Ωστόσο όταν έγινα 17 χρονών πήγα να σπουδάσω Business στο Oxford University αν και κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι η ηθοποιία είναι ο δρόμος μου. Στο τέλος του πρώτου έτους συνειδητοποίησα ότι αυτό που πραγματικά ήθελα στη ζωή μου ήταν η υποκριτική γιατί μπορεί να δουλεύω πολλές ώρες και να μην κουράζομαι ποτέ. Όμως πάντα είμαι υπερήφανη που πήρα το πτυχίο μου από το πανεπιστήμιο.


Τελικά, φαίνετε πως η υποκριτική είναι στα γονίδια σας...
Αυτό πιστεύω και εγώ, είναι στο DNA μου. Άλλωστε εκτός από τον πατέρα μου ανήκω στην τρίτη γενιά καλλιτεχνών αφού και οι παππούδες μου από την πλευρά της μητέρας μου ήταν ηθοποιοί του Broadway.


Τα παιδικά σας χρόνια ήταν το όνειρο κάθε παιδιού αφού ήσασταν περιτριγυρισμένη από διάσημους ηθοποιούς - φίλους των γονιών σας...
Το σπίτι μας ήταν πάντα γεμάτο με φίλους όμως όταν είσαι μικρός δεν καταλαβαίνεις ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που κυκλοφορούν στο σπίτι σου. Ίσως μάλιστα το βρίσκεις ακόμα και ενοχλητικό όταν παντού υπάρχουν φωτογράφοι. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι ήμουν πολύ τυχερή αφού λίγα παιδιά ζουν αυτό που έζησα εγώ!


Ανάμεσα στους οικογενειακούς φίλους σας είναι η Monica Bellucci, τι θυμάστε από εκείνη;
Η Μόνικα ήταν πάντα πολύ γλυκιά και πολύ όμορφη. Εκείνη την εποχή ταξίδευε συνέχεια για να καταφέρει να «χτίσει» την καριέρα της. Δεν πέρασε εύκολα γιατί ξεκίνησε ως μοντέλο και της πήρε πολλά χρόνια να την αποδεχτούν ως ηθοποιό. Τελικά στην Γαλλία βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε και όλα μετά πήραν τον δρόμο τους. Είμαι τόσο χαρούμενη για εκείνη. Η Μόνικα έχει πάντα επικοινωνία με τον πατέρα μου.

kass6


Στενή οικογενειακή σχέση είχατε και με τον Leonardo Di Caprio...
Όταν έμπαινε σπίτι μας ο Leonardo και η μητέρα του, εγώ ήμουν μικρή. Θυμάμαι ότι η μητέρα του Leonardo είχε δείξει στον πατέρα μου ένα διαφημιστικό που είχε κάνει ο Leonardo και όταν το είδε ο μπαμπάς μου εντυπωσιάστηκε πολύ και μου είχε πει ότι πρόκειται για ένα πολύ ταλαντούχο αγόρι!


Τώρα πια είστε και εσείς μητέρα, υπάρχουν λάθη που έκαναν οι γονείς σας και θα θέλατε να αποφύγετε;
Μητέρα και γιος είμαστε πάρα πολύ δεμένοι, είναι το αντράκι μου και μερικές φορές είναι πιο ώριμος από εμένα. Προσπαθώ να είμαι στο πλευρό του Νάσου κάθε στιγμή. Στόχος μου ήταν εγώ να παίξω ρόλο στην διαπαιδαγώγησή του και όχι κάποιοι ξένοι. Ήθελα να μην μεγαλώσει με νταντάδες όπως μεγάλωσα εγώ. Βέβαια στην περίπτωση των δικών μου ήταν αδύνατο γιατί και οι δυο ήταν ηθοποιοί. Αρνήθηκα πολλές δουλειές για να είμαι δίπλα στον γιο μου και τώρα που μεγάλωσε και είναι 13 χρονών μπορώ να δουλεύω περισσότερο και όλα είναι μια χαρά!


Πιστεύετε στο Kάρμα; Και σας ρωτώ γιατί η σχέση με τον άντρα σας ξεκίνησε από έναν κεραυνοβόλο έρωτα ...
Πιστεύω απόλυτα στο πεπρωμένο και στο κάρμα γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σχέση μου με το σύζυγό μου. Ερχόμαστε από διαφορετικούς κόσμους και λογικά δεν θα έπρεπε να είμαστε μαζί και ευτυχισμένοι, όμως φαίνεται πως ήταν γραφτό μας. Γνωριστήκαμε όταν ήμουν δεκατεσσεράμισι χρονών, όταν πήγα με τον πατέρα μου διακοπές στην Νέα Επίδαυρο. Ξαναβρεθήκαμε στην Οξφόρδη, όπου σπουδάζαμε και οι δυο. Είναι πολύ ρομαντικό αυτό που μας συνέβη και πολύ σπάνιο αυτό που ζούμε για την σημερινή εποχή. Είναι ο βράχος μου και με ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Είναι τόσο μοναδικό αυτό που μοιραζόμαστε!

Η ταινία "Πρόμαχος" προβάλλεται στους κινηματογράφους- πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ

{youtube}miHwv25C9tQ{/youtube}