Οι 10 καλύτερες στιγμές των βραβείων Οscar που έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο: Δες τις

Ερμιόνη Σαρρή
Οι 10 καλύτερες στιγμές των βραβείων Οscar που έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο: Δες τις

Μία μικρή αναδρομή λίγο πριν από τη μεγάλη βραδιά

Τα βραβεία Oscar είναι λίγες μέρες μακριά-ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδος-και όπως είναι φυσικό, το Hollywood βρίσκεται σε αναβρασμό για την μεγάλη βραδιά. Και επειδή εμείς, το θεσμό αυτό τον αγαπάμε και τον τιμάμε, λέμε να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στην ιστορία των μεγαλύτερων κινηματογραφικών βραβείων, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

PS: Φέτος ελπίζουμε τουλάχιστον να δούμε συνάντηση Angelina-Brad. Με νέους συντρόφους!

1. Οscars 2013 και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της βραδιάς είναι φυσικά και η Jennifer Lawrence η οποία είναι υποψήφια για Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Silver Linings Playbook». Η ανακοίνωση γίνεται, η εντυπωσιακή star πηγαίνει να παραλάβει το βραβείο της και... φυσικά πέφτει! Η πτώση αυτή έμεινε για πάντα στην ιστορία όπως και η νίκη της.

article 2284045 18434DF2000005DC 643 634x480

2. Kαι ένα χρόνο μετά, η ιστορική τούμπα δίνει τη θέση της στην ιστορική selfie, με εμπνεύστρια την μία και μοναδική Ellen DeGeneres, η οποία ήταν και παρουσιάστρια της βραδιάς. Η φωτογραφία έμεινε στην ιστορία καθώς είχε μέσα εκτός από την Ellen, τους: Brad Pitt, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Julia Roberts, Meryl Streep, Kevin Spacey, Lupita Nyong'o, Channing Tatum και Jared Leto! Δε θεωρήθηκε τυχαία μία από τις 100 πιο σημαντικές φωτογραφίες όλων των εποχών!

BhxWutnCEAAtEQ6

3. Ο Ben Stiller βρέθηκε στη βραδιά των βραβείων Όσκαρ από την πλευρά του απονεμητή και οφείλουμε να του δώσουμε ξανά ένα βραβείο για την εμφάνιση έκπληξη που έκανε πάνω στη σκηνή. Αντίθετος στο κλασσικό σμόκιν και τις επισημότητες που διακρίνουν το κόκκινο χαλί , μεταμφιέστηκε σε... Avatar.

OscarShow2010 036 47287

4. Η Sandra Bullock είναι καταπληκτική ηθοποιός και αυτό μας το απέδειξε με τη διπλή της νίκη το 2010. Επέστρεψε στο σπίτι της με δυο αγαλματίδια και αρκετά ικανοποιημένη. Οι ταινίες «All About Steve» και «The Blind Side» είχαν την τιμητική τους και η ίδια το χάρηκε όπως ακριβώς θα έπρεπε.

634.bullocks.ls.21514 70be0

5. Μπορεί να έχουν περάσει 8 χρόνια (2003) από τότε που ο Martin Scorsese κέρδισε το βραβείο του, αλλά η συγκεκριμένη στιγμή έχει μείνει στην ιστορία των βραβείων. Ύστερα από 30 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, ανέβηκε επιτέλους στη σκηνή και αγκάλιασε το... χρυσό αγαλματίδιο.

634.martin.ls.21513 6666e

6. Μία φορά μόνο έχει εμφανιστεί ο Woody Allen στα συγκεκριμένα βραβεία και όπως ήταν φυσικό τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του. Αφορμή είχε σταθεί το τραγικό γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και για αυτό ο ίδιος θεώρησε σημαντικό να παραβρεθεί και να μιλήσει για όλα όσα έγιναν.

634.allen.ls.21513 55e2a

7. Δώδεκα χρόνια πριν η Halle Berry πέφτει «θύμα» του Adrien Body. Ο ηθοποιός κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο για τον «Πιανίστα» και μοιράστηκε τη χαρά μαζί της με ένα... φιλί.

634.brody.berry.ls.21513 5f45e

8. Η πιο συγκινητική στιγμή των Όσκαρ δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη μεταθανάτο βράβευση του Heath Ledger το 2009 για το ρόλο τους ως Joker στην ταινία «The Dark Knight». Ο ίδιος μπορεί να μην ήταν εκεί να το παραλάβει, η ατμόσφαιρά όμως ήταν αρκετά φορτισμένη.

425.bell.ledgers.022209 516e8

9. Ο Walt Disney είναι το όνομα που χαρακτηρίζει τα παιδικά χρόνια πολλών από εμάς και γι αυτό στα 11α βραβεία Όσκαρ βραβεύτηκε για την πρώτη του ταινία, «Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι». Εκτός από το κλασσικό αγαλματίδιο, έλαβε και 7 μινιατούρες για τους αγαπημένους μας νάνους.

images 0d0f6

10. O John Wayne κέρδισε το χειροκρότημα όλων, όταν εμφανίστηκε πάνω στη σκηνή για την παρουσίαση και απονομή της καλύτερης ταινίας. Ήταν αρκετά καταβεβλημένος από την επάρατο νόσο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ήταν εκεί για να αποδείξει σε όλους πως πρέπει να παλεύουν στη ζωή τους και επί 5 ολόκληρα λεπτά έμεινε ακίνητος να κοιτάει το κοινό να τον... χειροκροτά.

Διαβάστε ακόμα:

Oι καλύτερες red carpet εμφανίσεις στην ιστορία των Oscars