Για ποιο λόγο ο Johnny Depp κόντεψε να απολυθεί από τους «Πειρατές της Καραϊβικής»;

Για ποιο λόγο ο Johnny Depp κόντεψε να απολυθεί από τους «Πειρατές της Καραϊβικής»;

Η Disney σκέφτηκε σοβαρά να μην επιτρέψει στον ηθοποιό να ενσαρκώσει τον Jack Sparrow

Αρκετά αποκαλυπτικές δηλώσεις έκανε πρόσφατα ο πάντα εκκεντρικός Johnny Depp για την εποχή που γίνονταν τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας "Οι Πειρατές της Καραϊβικής". Ο Depp παραλίγο να μην παίξει τον Captain Jack Sparrow, αφού βρέθηκε αρκετά κοντά στην... απόλυση, από τη Disney!

Δες επίσης: Ο Johnny Depp δε θέλει να πάρει ποτέ του Oscar!

"Ήθελαν να με απολύσουν. Σίγουρα περίμενα να με απολύσουν και με πήρε τηλέφωνο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Disney, που είχε τα κότσια να με ρωτήσει, 'Τι στο καλό κάνεις;", ανέφερε ο Depp σε μια εμφάνισή του στο AFI Fest, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Moviefone. Ο ηθοποιός είχε επιλέξει έναν αρκετά ιδιαίτερο τρόπο για να ενσαρκώσει τον Sparrow, ένα τρόπο τον οποίο εμπνεύστηκε, όπως είπε από τον κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards, που όμως ανησυχούσε πολύ τους υπεύθυνους της ταινίας.

"Έρχονταν άνθρωποι και ρωτούσαν, 'Είναι μεθυσμένος σε αυτή την ερμηνεία; Είναι η ερμηνεία gay;", δήλωσε ο ηθοποιός. "Περίμενα πως θα με απολύσουν, αλλά για κάποιο λόγο δεν το έκαναν", ενώ συνέχισε: "Το να παίζεις ένα ρόλο όπως ο Jack Sparrow, ή ο Willy Wonka, αυτό απαιτεί μόνο ένα βαθμό ευθύνης στο νόημα της ιστορίας - ευθύνη του παραγωγού να παραδώσει το εμπόρευμα. Τα υπόλοιπα είναι θέμα φαντασίας: ποια είναι τα συστατικά γι' αυτό το χαρακτήρα;", πρόσθεσε ο Depp, σχολιάζοντας, παράλληλα, πως θέλει να έχει ενός είδους ελευθερία όταν παίζει ένα μυθιστορηματικό χαρακτήρα. Και μάλλον, στην περίπτωση του Jack Sparrow, τα κατάφερε και με το παραπάνω.