Angelina Jolie. Με ή χωρίς τον Brad είναι το πλέον αναγνωρίσιμο brand του πλανήτη

Angelina Jolie. Με ή χωρίς τον Brad είναι το πλέον αναγνωρίσιμο brand του πλανήτη

Η υπογραφή της στο συμβόλαιο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων με το διάσημο οίκο Louis Vuitton ως το πρόσωπο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του, είναι τόσο νωπή που ακόμη μυρίζει μελάνι. Το ίδιο φρέσκια είναι και η έβδομη σειρά στο τατουάζ-λίστα στο αριστερό μπράτσο της με τις γεωγραφικές συντεταγμένες των τόπων γέννησης των έξι παιδιών της, προοιωνίζοντας την ενδεχόμενη αύξηση της πολυφυλετικής οικογένειας του ζεύγους των Brangelina κατά ένα νέο μέλος.

Η κόρη του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Jon Voight και της -επίσης ηθοποιού- Marcheline Bertrand έχει τη γερή, action κράση της Lara Croft που λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στο τσουνάμι λασπολογίας, το οποίο επιτάσσει άλλοτε να χωρίζει με τον Brad Pitt κι άλλοτε να σταματάει απότομα την κινηματογραφική καριέρα της, ενώ δεν ξεχνά ποτέ να υπερθεματίσει το δύστροπο χαρακτήρα της.

Η Αngelina υπήρξε ανέκαθεν αντισυμβατική. Οι γονείς της χωρίζουν μόλις εκείνη γίνει ενός έτους και παραμένουν «στα μαχαίρια» μέχρι το θάνατο της μητέρας της από καρκίνο στις ωοθήκες της. Στο γυμνάσιο κυκλοφορούσε μονίμως με μαύρα ρούχα, είχε βάψει τα μαλλιά της μωβ, της άρεσε να χαράσσει τα χέρια της γεμίζοντάς τα με αμυχές, ζητούσε να δοκιμάσει το αίμα των συμμαθητών της και ήθελε να ειδικευτεί στην επιστήμη της ταρίχευσης, καθώς το επαγγελματικό όνειρό της ήταν να γίνει εργολάβος κηδειών.

Από το πολυσυλλεκτικό μίξερ της ενηλικίωσής της δεν θα λείψουν η καριέρα μοντέλου στα δεκαπέντε της, ο εθισμός στην ηρωίνη, η εισαγωγή της σε ψυχιατρική κλινική, τα φιλιά στο στόμα με τον αδερφό της, τον ηθοποιό/ κινηματογραφικό παραγωγό James Haven, στο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ το 2000 και οι ομοερωτικοί πειραματισμοί της με το γυναικείο φύλο. Στο αμερικανικό περιοδικό Parade θα δηλώσει σχετικά με την εφηβεία της: «Συνήθιζα να κόβομαι ή να πηδάω έξω από τα αεροπλάνα για να ζορίσω τον εαυτό μου, γιατί κάποιες φορές τα πάντα μου φαίνονταν πολύ εύκολα. Έψαχνα για κάτι βαθύτερο, για κάτι περισσότερο (...) Πάντοτε ένιωθα εγκλωβισμένη (...) σαν να πάλευα με πράγματα που δεν υπήρχαν. Πάντα είχα μέσα μου περισσότερη ενέργεια από το χώρο στον οποίο βρισκόμουν».

Η Angelina Jolie είναι αγαπημένο θέμα σε ένα σωρό από ανεπίσημες βιογραφίες με αποκορύφωμα αυτή που κυκλοφόρησε πέρυσι, σχεδόν ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα του κατασκοπικού θρίλερ «Salt» και με τίτλο «Αngelina: An Unauthorized Biography». Σε αυτή ο βρετανός δημοσιογράφος Andrew Morton αποδίδει στην ηθοποιό τα ταμπλόιντ εύσημα της αντροχωρίστρας. Όπερ σημαίνει ότι η εν λόγω εκρηκτική, καλλίπυγος, πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη σύμφωνα με τα μέτρα και σταθμά του περιοδικού Esquire (και του κοινού νου), έκλεψε το δεύτερο σύζυγό της, τον πολυτάλαντο ηθοποιό και μπλουζίστα, Billy Bob Thornton από τα χέρια της ηθοποιού Laura Dern, δοκίμασε τις χαρές του Ethan Hawke όσο ήταν παντρεμένος με την Uma Therman και κουτούπωσε με τρόπο τον τωρινό σύζυγό της από τη συζυγική αγκαλιά της Jennifer Αniston, μετά τη γνωριμία τους στο πλατό του «Μr & Mrs Smith». Στο ίδιο αρπακτικό, μοτίβο επιθετικής σεξουαλικότητας συνυπολογίζονται τα ερωτικά ενσταστανέ της με τον Mick Jagger και τον Ralph Fiennes.

Στον τελικό απολογισμό των «θυμάτων» της, σημειώστε πως ο William Dafoe και ο Johnny Depp υπήρξαν ανέκαθεν στο επίκεντρο της ερωτικής προσοχής της, σχηματίζοντας, μαζί με τον Brad Pitt, μια «ιερή» τριάδα υποψήφιων γαμπρών-βορά στα σαγόνια της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το όργιο φημών που κατέκλυσαν τα διεθνή μέσα -προς τέρψη των fans της παρατημένης Aniston- για την υποτιθέμενη σχέση της με τον «Πειρατή της Καραϊβικής». Η αφορμή ήταν τα κινηματογραφικά φιλιά τους στο «Τhe Tourist» με φόντο τα κανάλια της αθεράπευτα ρομαντικής Βενετίας.

Όσο για τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Jonny Lee Miller (σ.σ. νονός του μεγαλύτερου γιου του Jude Law, όπως και ο «Sick Boy» στο «Trainspotting» του Danny Boyle, μία από τις πλέον εμβληματικές ταινίες των 90s βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του προβοκάτορα, σκοτσέζου συγγραφέα Irvine Welsh) η Jolie θα τον απατήσει με το μοντέλο του Calvin Klein, πρώην μηχανικό αυτοκινήτων και συμπρωταγωνίστριά της στο teen δράμα «Foxfire», Jenny Shimizu.

Σήμερα, η Angelina Jolie είναι πέραν του δέοντος φρόνιμη. Δεν έχει κρεμασμένο στο λαιμό της το φιαλίδιο με το αίμα του Billy Βοb Thornton και έχει αποχωριστεί το λευκό, γαμήλιο, t-shirt με το όνομα του πρώτου συζύγου της στην πλάτη, γραμμένο με το αίμα της!
Eίναι πλέον κάτοχος ενός βραβείου Όσκαρ (τελικά, το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά), τριών Χρυσών Σφαιρών, δύο βραβείων της Αμερικανικής Ένωσης Κριτικών και -το σημαντικότερο- περήφανη μητέρα έξι παιδιών: τους 9χρονο Maddox και 7χρονο Pax, την 6χρονη Zahara, την 4χρονη Shiloh και τα μόλις δύο χρονών δίδυμα, Knox Léon και Vivienne Marcheline.
Η οικογένειά της είναι η δύναμη και η αδυναμία της, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph τον Αύγουστο του 2010. Αν και διαθέτει ένα στρατό από νταντάδες για την καθημερινή φροντίδα τους, η Αngelina διαχειρίζεται με προσοχή τη δημόσια εικόνα της ως πολύτεκνη μάνα τριών υιοθετημένων και τριών βιολογικών παιδιών. Στο πλαίσιο του ανελέητου παπαρατσικού κυνηγητού της, φροντίζει να φωτογραφίζεται πάντοτε μαζί με τον Brad και τα παιδιά τους στις οικογενειακές εξορμήσεις τους έξω από τα σπίτια τους στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης, στη Νέα Υόρκη ή το exclusive κτήμα τους στη Γαλλική Ριβιέρα (μεταξύ πολλών άλλων οικημάτων).

Ο φωτογραφικός φακός δείχνει τα ίδια συμπτώματα λατρείας όταν την ακολουθεί στις ανθρωπιστικές αποστολές της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών. Η Jolie είναι σε ένα διαρκές φιλανθρωπικό τράνζιτ. Οργώνει τον πλανήτη και δωρίζει σημαντικά ποσά από τις αμοιβές της, με αποκορύφωμα το ένα εκατομμύριο ευρώ τον Ιανουάριο του 2010 στα θύματα του καταστροφικού σεισμού των 7,3 Ρίχτερ στην Αϊτή.

Στα 36 της είναι εξίσου αεικίνητη, όπως όταν ήταν έφηβη. Τη μια στιγμή επισκέπτεται τα στρατόπεδα με τους πρόσφυγες στη μεθόριο Λιβύης-Τυνησίας και μετά από λίγες μέρες φωτογραφίζεται στο Λος Άντζελες για τις ανάγκες της προώθησης της δεύτερης ταινίας του μπλοκμπαστερικού animation «Kung Fu Panda» (σ.σ. βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Ιουνίου). Στο νέο δημιούργημα της εταιρείας του Steven Spielberg, η Jolie δανείζει τη «βαρετή» (sic) όπως η ίδια χαρακτήρισε τη φωνή της, ντουμπλάροντας το βασικό χαρακτήρα της Tigress. Επόμενο μεγαλεπήβολο project της είναι η ενσάρκωση της Κλεοπάτρας ακολουθώντας τα χνάρια της Claudette Colbert στα 30s, της Vivien Leigh στα 40s και φυσικά της Εlizabeth Taylor στα 60s, όπου ανά δεκαετία, τουλάχιστον, η ομορφότερη γυναίκα του Χόλυγουντ οφείλει να υποδύεται το συγκεκριμένο ρόλο.

Η ταινία θα βασίζεται στο best-seller «Cleopatra: A Life» της βραβευμένης με Pulitzer αρθρογράφου των New York Times, Stacy Schiff σε σκηνοθεσία του David Fincher. Η πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται για το 2013, ενώ οι παραγωγοί ακόμα αναζητούν τον Μάρκο Αντώνιο. Ο τελευταίος, όχι μόνο θα πλαισιώσει το καστ, αλλά θα δώσει σάρκα και οστά στην επερχόμενη -με στατιστική ακρίβεια- φημολογία για το υποτιθέμενο ειδύλλιο της Angelina με το συμπρωταγωνιστή της, γαζωμένο στο επικό πατρόν του ανεξίτηλου έρωτα της βασίλισσας της Αιγύπτου και του Ρωμαίου στρατηγού...