Θλίψη στον κόσμο της showbiz: Πέθανε ο Hugh Hefner

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θλίψη στον κόσμο της showbiz: Πέθανε ο Hugh Hefner

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε πριν από μερικές ώρες στον χώρο της showbiz ο θάνατος του Hugh Hefner. Ο ιδρυτής του Playboy και επικεφαλής της Playboy Enterprises πέθανε σε ηλικία 91 ετών, βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς και φίλους.

hugh hefner obit playboy 02

Ο Hugh ίδρυσε το Playboy το 1953 και από τότε έγινε ένα εικονικό παγκόσμιο εμπορικό brand. Αρχικά εργάσθηκε ως δημοσιογράφος του περιοδικού Esquire και στη συνέχεια δημιούργησε την αυτοκρατορία που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. «Ο πατέρας μου έζησε μια εξαιρετική και επιζήμια ζωή ως πρωτοπόρος στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και του πολιτισμού και υπήρξε μια ηγετική φωνή πίσω από τα σημαντικότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου, των πολιτικών δικαιωμάτων και της σεξουαλικής ελευθερίας.

hugh hefner obit playboy 05

Όρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που βρίσκονται βαθειά στην καρδιά του Playboy, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της ιστορίας. Θα λείψει πολύ από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου της συζύγου του Crystal, της αδερφής μου Christie και των αδελφών μου David και Marston. Και φυσικά σε όλη την οικογένεια της Playboy Enterprises», δήλωσε ο γιος του Cooper Hefner.

Ο Hugh πέθανε ειρηνικά από φυσικά αίτια στο σπίτι του, το Playboy Mansion, περιβαλλόμενος από τους αγαπημένους του ανθρώπους.