Γιατί ο William δεν θα μπορεί να ταξιδεύει με τον πρίγκιπα George σε λίγο καιρό;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γιατί ο William δεν θα μπορεί να ταξιδεύει με τον πρίγκιπα George σε λίγο καιρό;

Πάει κάπου το μυαλό σου;

Μπορεί η Meghan Markle ως νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας να έχει σπάσει αρκετές φορές το βασιλικό πρωτόκολλο, γνωρίζουμε όμως, πως είναι ιδιαίτερα αυστηρό και απαιτητικό όταν χρειάζεται. Φυσικά αυτό αφορά όλα τα μέλη της οικογένειας και δεν εξαιρείται κανένας από αυτά που το πρωτόκολλο (aka η βασίλισσα Ελισάβετ) ορίζει.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό σε λίγα χρόνια από τώρα, ο πρίγκιπας William και ο πρωτότοκος γιος του, George, δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν μαζί και ο λόγος είναι εντελώς λογικός και αποδεκτός. Τόσο ο William, όσο και ο πρίγκιπας George είναι στη σειρά για την διαδοχή του θρόνου, μετά τον πρίγκιπα Κάρολο, οπότε τα κοινά ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται.

Ο λόγος είναι, ότι σε περίπτωση ατυχήματος να μην είναι μαζί, έτσι ώστε ένας από τους δύο διαδόχους, να μείνει πίσω να αναλάβει τα ανάλογα καθήκοντα. Ιδιαίτερα μακάβριο, ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα 5χρονο παιδί, αυτό όμως ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο. Αυτό φυσικά αφορά μόνο τον πατέρα και τον πρωτότοκο γιο και όχι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Για την ώρα ωστόσο, τόσο ο William, όσο και ο George μπορούν να χαρούν την οικογενειακή ζεστασιά και γαλήνη και να ζήσουν ήσυχα και χωρίς άγχος τη ζωή τους.