«Πνίγηκε» στα χρέη η Victoria Beckham; Ποιος ο ρόλος του συζύγου της David

Πατούλια Κατερίνα
«Πνίγηκε» στα χρέη η Victoria Beckham; Ποιος ο ρόλος του συζύγου της David

Δάνεια αναγκάζεται να πάρει η Βικτόρια Μπέκαμ

Το fashion brand της Victoria Beckham φαίνεται να έχει πάρει 23 εκατομμύρια λίρες σε εισφορές ρευστού και δάνεια από τον σύζυγο David Beckham, μετά τις 10 εκατομμυρίων απώλειες που σημειώνει τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο πασίγνωστος πρώην ποδοσφαιριστής φαίνεται να έδωσε στην εταιρεία της Victoria ένα δάνειο 4 εκατομμυρίων αλλά και 6,6 εκατομμύρια σε μετρητά την άνοιξη του 2016, προκειμένου να κρατήσει την επιχείρησή της στη ζωή.

Επίσης, η επιχείρησή της οφείλει σε εταιρείες του Beckham άλλα 12,2 εκατομμύρια από ένα δάνειο του 2017, σημειώνοντας 10 εκατομμύρια απώλειες πριν τα Χριστούγεννα του 2017.

Τα σχέδια της Victoria φοριούνται συχνά από διάσημες όπως η Meghan Markle, η Kendall Jenner και η Lady Gaga, ωστόσο η εταιρεία της είχε αρχίσει να πέφτει ακόμα από το 2008.

Στο παρελθόν, είχαν κατηγορήσει για αυτό τα σχέδια, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, ενώ η Victoria παρατήρησε μία αύξηση στις πωλήσεις και μείωσε το προσωπικό της κατά 1/3 τον περασμένο Απρίλη.

Από την άλλη, ο σύζυγός της Ντέιβιντ, που είναι ένας από τους διευθυντές της εταιρείας DBVentures Ltd, έβγαλε κέρδος 23,2 εκατομμύρια την ίδια χρονιά και κερδίζοντας για τον εαυτό του 18,75 εκατομμύρια λίρες. Το πρώην Spice Girl γιόρτασε τα 10 χρόνια της επιχείρησης πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ πρόσφατα, αλλά οι απώλειες έχουν αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Victoria, που εκτιμάται ότι αξίζει 240 εκατομμύρια λίρες, θα βγάλει κέρδος σύντομα στην πορεία.Τον Δέκεμβριο, η Mail On Sunday ανέφερε ότι ο Ντέιβιντ ήθελε η σύζυγός του να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία της εταιρείας της- και ότι δε θα την ξελασπώσει πάλι.Πηγές αναφέρουν ότι ο David είναι πλέον ικανοποιημένος που η Victoria βρήκε επενδυτές και έχουν ρίξει 30 εκατομμύρια στην επιχείρηση.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών κατέχει μια αυτοκρατορία που περιλαμβάνει τέσσερις γραμμές ένδυσης, περισσότερα από 400 καταστήματα λιανικής πώλησης σε πάνω από 50 χώρες και γραφεία σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Η πρώην ποπ σταρ και νυν φασιονίστα με αναγνώριση ακόμα και από τον Karl Lagerfeld, αύξησε τις πωλήσεις της την προηγούμενη χρονιά, ιδιαίτερα με την ready to wear γραμμή της 'Victoria Beckham' και τηn έτερη 'Victoria, Victoria Beckham' αλλά και με αξεσουάρ και γυαλιά, σε καταστήματα και online.