Γιατί Kate & Meghan μπορούν να φορούν τιάρα, ενώ οι Ευγενία και Βεατρίκη όχι;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γιατί Kate & Meghan μπορούν να φορούν τιάρα, ενώ οι Ευγενία και Βεατρίκη όχι;

Υπάρχει λόγος και θα τον μάθεις παρακάτω

Μπορεί η Βεατρίκη και η Ευγενία να είναι πριγκίπισσες εξ’ αίματος, όμως υπάρχει λόγος που δεν επιτρέπεται να φορούν τιάρα. Όταν η Meghan Markle παντρεύτηκε τον Harry τον περασμένο Μάιο ήταν η πρώτη φορά που φόρεσε τιάρα στη ζωή της. Το ίδιο ισχύει και για την Kate Middleton, όταν παντρεύτηκε με τον William.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως Βεατρίκη και Ευγενία είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας και κατ’ επέκταση πριγκίπισσες -–σε αντίθεση με τις Kate και Meghan που δεν είναι πραγματικές πριγκίπισσες- εκείνες δεν μπορούν να φορούν τιάρα και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Μπορεί να μοιάζει περίεργο όμως έχει να κάνει με το αν το κορίτσι είναι single ή παντρεμένο.

Ο κοσμηματοπώλης Geoffrey Munn ανέφερε στο Town and Country νωρίτερα μέσα στη χρονιά πως δεν απαγορεύεται στις ανύπαντρες γυναίκες να φορούν τιάρα, απλά δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. «Κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει μία, αλλά η αρχαία παράδοση λέει πως πρέπει να είναι νύφη ή ήδη παντρεμένη».

Όπως θα θυμάσαι η πριγκίπισσα Ευγενία παντρεύτηκε τον περασμένο Οκτώβρη και φόρεσε κι εκείνη τιάρα στον δικό της γάμο.DPG Network