Χρυσές Σφαίρες 2011: Οι νικητές και οι ατάκες

Χρυσές Σφαίρες 2011: Οι νικητές και οι ατάκες

Η τελετή-προάγγελος των Oscar έστρεψε, για άλλη μια χρονιά, όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της.

Την περασμένη Κυριακή 16 Ιανουαρίου, στο Beverly Hilton Hotel του Beverly Hills, έλαβε χώρα για άλλη μια χρονιά η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών και το θρυλικό κόκκινο χαλί έγινε το επίκεντρο της προσοχής εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο.

Για αρχή, ας αναφέρουμε μερικές από τις σημαντικότερες βραβεύσεις της βραδιάς: Καλύτερος Ηθοποιός σε Δράμα ο Colin Firth («The King's Speech»), Καλύτερη Ηθοποιός σε Δράμα η Natalie Portman («Black Swan»), Καλύτερη Δραματική Ταινία «Τhe Social Network», Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων «Toy Story 3», Καλύτερη Τηλεοπτική Δραματική Σειρά «Boardwalk Empire» κ.α.

Μια βραδιά βραβείων όμως δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τις ατάκες των βραβευμένων, είτε αυτές είναι χιουμοριστικές, είτε σπόντες, είτε σε κάνουν να πλαντάζεις στο κλάμα. Μερικά παραδείγματα για πάρετε μια ιδέα από το κλίμα της φαντασμαγορικής βραδιάς:

Ricky Gervais (παρουσιαστής): «Θα είναι μια βραδιά-πάρτυ και μεθυσιού. Ή όπως το αποκαλεί ο Charlie Sheen: πρωινό. »
Colin Firth (όταν παρέλαβε το βραβείο): «Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως γλυκιά εξασφάλιση, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό το βραβείο είναι το μόνο που με εμποδίζει από το να πάρω μια Harley Davidson. »
Robert Downey Jr. (προς την υποψήφια για σφαίρα Julianne Moore): «Το έχω μελετήσει. Πείτε μου αν κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν μια ηθοποιός μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στη δουλειά της αν δεν έχει κοιμηθεί μαζί μου... Julianne. »