Η ανακοίνωση για την κηδεία της Σοφίας Κοκοσαλάκη: Η ακριβής ώρα και ημέρα

Η ανακοίνωση για την κηδεία της Σοφίας Κοκοσαλάκη: Η ακριβής ώρα και ημέρα

Κηδεία Σοφίας Κοκοσαλάκη: Πότε θα γίνει 

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η αιτία θανάτου της σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη, η οποία έφυγε νικημένη στα 47 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο στο στομάχι.

Κι ενώ οι δικοί της άνθρωποι περιμένουν την σορό της αδικοχαμένης σχεδιάστριας, ανακοινώθηκε και η ημερομηνία που θα λάβει χώρα η εξόδιος ακολουθία.

Η σχεδιάστρια που έκανε γνωστή την Ελλάδα και στο εξωτερικό θα κηδευτεί την Πέμπτη στις 24 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το πρωί. Θα προηγηθεί η εξόδιος ακολουθεία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς και θα ακολουθήσει η ταφή στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας.

Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

H είδηση του θανάτου της καταξιωμένης σχεδιάστριας βύθισε στη θλίψη την οικογένεια και τους φίλους της αλλά και ολόκληρον τον κόσμο της μόδας που αγάπησε το έργο της.