Πώς θα φτιάξεις κέικ γλυκοπατάτας

2 SHARES

Το πιο νόστιμο κέικ γλυκοπατάτας που έχετε δοκιμάσει. Αφράτο, γευστικότατο, έτοιμο να σας λύσει τα χέρια.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

500 γρ. γλυκοπατάτες

375 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

370 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

50 γρ. ζάχαρη, καστανή

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

½ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

3 αυγά, large

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

240 γρ. ξινόγαλο

Για το frosting:

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

275 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

Καρύδια, ψιλοκομμένα

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ