Η κίνηση ματ της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης Harry-Meghan Markle

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η κίνηση ματ της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης Harry-Meghan Markle

Τι έκανε η βασίλισσα;

Σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η βρετανική βασιλική οικογένεια, μετά την σοκαριστική αν θες ανακοίνωση, του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, να παραιτηθούν από τα βασικά royal καθήκοντά τους, να δουλέψουν για να βιοποριστούν, και να περνούν περισσότερο χρόνο στη Βόρεια Αμερική.

Η ανακοίνωση αυτή, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, έπιασε εξ απήνης τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία δεν γνώριζαν τίποτα για την απόφασή τους. Ωστόσο πηγή μέσα από την οικογένεια αναφέρει, πως ο Harry πριν από τα Χριστούγεννα είχε γνωστοποιήσει στον Κάρολο την απόφαση τους για αλλαγή με τη Meghan και την επιλογή να περνούν περισσότερο χρόνο στην Αμερική. Ο Κάρολος ζήτησε ένα πλάνο, ο Harry το έδωσε και η βασίλισσα δεν δέχτηκε να το συζητήσει.

Μετά την ανακοίνωση του πρίγκιπα Harry και της Meghan, ότι επιθυμούν να «απομακρυνθούν» από τα βασιλικά καθήκοντα, η βασίλισσα της Αγγλίας «διέταξε» επείγουσα συνάντηση, και εκείνοι, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας William συναντήθηκαν στα γραφεία τους για να «βρουν μια λύση», ανέφερε το People.

«Η βασίλισσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Cambridge έχουν καθοδηγήσει τις ομάδες τους να εργαστούν αρμονικά με τις κυβερνήσεις και το γραφείο των Sussexes για να βρουν εφαρμόσιμες λύσεις και αυτό αναμένεται να πάρει μερικές μέρες και όχι εβδομάδες», ανέφερε η βασιλική πηγή.

«Αυτό έχει μετατραπεί από σοκ και μια σειρά από συναισθήματα σε κάτι πιο εποικοδομητικό. Είναι περίπλοκο. Όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα, και η απόδειξη είναι ότι αυτό θα πάρει ημέρες και όχι εβδομάδες. Οι άνθρωποι προσπαθούν να δουλέψουν γρήγορα μέσα από αυτά τα πολύπλοκα ζητήματα, προκειμένου να βρουν κάτι που να λειτουργεί για τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex».