Eurovision 2020: Η ανατροπή μεγατόνων μετά από 5 χρόνια και το χαμένο 12αρι της Κύπρου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Eurovision 2020: Η ανατροπή μεγατόνων μετά από 5 χρόνια και το χαμένο 12αρι της Κύπρου

Τι συνέβη στον μουσικό διαγωνισμό;

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision για το 2020, με την 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, να είναι αυτή που «θα σηκώσει» στις πλάτες της τη συμμετοχή της χώρας μας. Κι ενώ υπήρχε ένα γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας, μία ανατροπή έφερε τα πάνω κάτω.

Σύμφωνα λοιπόν με νέες πληροφορίες έχουν ήδη βγει οι δύο ημιτελικοί και οι χώρες που θα συμμετέχουν σε αυτούς, και αυτό δεν είναι ένα καλό νέο. Και δεν είναι καλό νέο, γιατί για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια Ελλάδα και Κύπρος θα διαγωνιστούν σε διαφορετικούς ημιτελικούς.


via GIPHY


Ναι ναι, καλά διάβασες. Οι δύο χώρες κληρώθηκαν σε διαφορετικούς ημιτελικούς και κάπως έτσι χάσαμε ένα σίγουρο 12αρι στην βαθμολογία μας και στην –μακάρι- ενδεχόμενη πρόκρισή μας. Όμως το «κακό» δεν σταματάει εκεί, και φυσικά έχει και συνέχεια. Η Ολλανδία που ως νικήτρια του περσινού διαγωνισμού περνά απευθείας στον τελικό όμως δίνει ψήφο στον ημιτελικό, δεν μπορεί να ψηφίσει τη Στεφανία που τη γνωρίζει μιας κι έχει γεννηθεί και κάνει καριέρα εκεί, και αυτό γιατί κληρώθηκε να ψηφίσει στον πρώτο ημιτελικό όπου βρίσκεται η Κύπρος.

Τρίτον η Ελλάδα εμφανίζεται στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, όπου παραδοσιακά, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, τα τραγούδια από το πρώτο μισό έχουν ξεχαστεί. Ελπίζουμε λοιπόν στις δυνατότητες της νεαρής Στεφανίας, και στα μαγικά του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνική παρουσία.