Κίνδυνος στο σχολείο του πρίγκιπα George για κορονοϊό. Τι συμβαίνει;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κίνδυνος στο σχολείο του πρίγκιπα George για κορονοϊό. Τι συμβαίνει;

Συναγερμός και στο Λονδίνο

Το 2019 μας αποχαιρέτισε φέρνοντας στο προσκήνιο έναν νέο ιό, τον κορονοϊό, ο οποίος τους δυόμιση αυτούς μήνες έχει σπείρει τον φόβο και τον τρόμο παγκοσμίως. Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα στην Ευρώπη έχουν αρχίσει και πληθαίνουν, με την Ιταλία να είναι αυτή που μετρά τα περισσότερα.

Συναγερμός ωστόσο για κρούσμα κορονοϊού χτύπησε και στο Λονδίνο, με το σχολείο του πρίγκιπα George και της Charlotte να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα σχολεία ήταν κλειστά για δύο εβδομάδες για τις καθιερωμένες διακοπές τους, με πολλά από τα παιδιά να ταξιδεύουν με τις οικογένειες τους στην Ιταλία.

Όχι και πολύ καλή επιλογή αν σκεφτείς τι συμβαίνει. Οι οικογένειες λοιπόν επέστρεψαν, με τέσσερις από τους μαθητές έχουν μπει μόνοι τους σε καραντίνα, προκειμένου να δουν αν θα εμφανίσουν συμπτώματα. Τα παιδιά αυτά πήγαν στο Thomas Battersea, όμως τα έστειλαν πίσω στο σπίτι αμέσως, μέχρι να βγει το τεστ στο οποίο και υποβλήθηκαν για τον ιό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο από τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία και πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο για να κλείσει, όμως τα τεστ συνεχίζονται κανονικά σε εκείνους που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά.

Κάποια σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κλείσει λόγω το ιού, και κάποια άλλα έχουν στείλει για την ώρα τους μαθητές στα σπίτια τους προσωρινά. Μένει πλέον να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ των μαθητών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.