Βασιλιάς ο William; Πώς ο κορονοϊός θα κάνει τον πρίγκιπα να ανέβει στο θρόνο;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Βασιλιάς ο William; Πώς ο κορονοϊός θα κάνει τον πρίγκιπα να ανέβει στο θρόνο;

Η πανδημία θα έχει αλλαγές και στο παλάτι

Ο κορονοϊός χτύπησε και τη Μεγάλη Βρετανία με τα πράγματα να είναι εντελώς και απολύτως σοβαρά. Φυσικά κι εκεί έχει απαγορευτεί η έξοδος των πολιτών κι έχουν κλείσει οι περισσότερες επιχειρήσεις. Τι γίνεται όμως με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τα καθήκοντά της; Πώς επηρεάζει η έξαρση του ιού τη μοναρχία και τι ρόλο παίζει σε αυτό ο πρίγκιπας William;

Ο πρίγκιπας William λοιπόν ετοιμάζεται να ανέβει στον θρόνο καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος αντιμετωπίζουν την εξαναγκαστική απομόνωση. Ο Matt Hancock γραμματέας του βρετανικού υπουργείου υγείας ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες πολίτες ηλικίας 70 ετών και πάνω θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι τους για μεγάλη περίοδο, προκειμένου να προστατευτούν από τον φονικό ιό COVID-19, γνωστό ως κορονοϊό.

Ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος σε ανθρώπους αυτής της ηλικίας, πόσο μάλλον αν έχουν και προβλήματα υγείας. Όπως καταλαβαίνεις η 93χρονη (σε έναν μήνα 94) βασίλισσα και ο 72χρονος Κάρολος θα πρέπει να υποχωρήσουν από τα βασιλικά καθήκοντά τους, κάνοντας έτσι τον William αντιβασιλέα της Ελισάβετ.

Η βασίλισσα έχει ήδη επεξεργαστεί το πρόγραμμά της για να προσαρμοστεί στην πανδημία. Μια δήλωση από τη βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ότι, ως «λογική προφύλαξη και για πρακτικούς λόγους υπό τις παρούσες συνθήκες, γίνονται αλλαγές στις δεσμεύσεις της βασίλισσας τις προσεχείς εβδομάδες.

Σε διαβούλευση με το Medical Household και την κυβέρνηση, οι επερχόμενες επισκέψεις της Αυτού Μεγαλειότητας στο Cheshire και το Camden θα επαναπρογραμματιστούν. Οι ακροάσεις θα συνεχίσουν ως συνήθως. Τα υπόλοιπα events θα επανεξετάζονται σε συνεχή βάση σύμφωνα με τις κατάλληλες συμβουλές».