Ο Harry & η Meghan δεν είναι τα μόνα εγγόνια της Ελισάβετ που δεν έχουν τίτλο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο Harry & η Meghan δεν είναι τα μόνα εγγόνια της Ελισάβετ που δεν έχουν τίτλο

Ξέρεις για ποια μιλάμε;

Στις αρχές του 2020 μια περίεργη κατάσταση περίμενε την βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αφού εν μία νυκτί ο Harry και η Meghan εκεί που κανείς δεν το περίμενε ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, και μετακομίζουν στον Καναδά. Αρχικά οι Sussexes ήθελαν να στηρίζουν τη βασίλισσα και να πατρονάρουν τους οργανισμούς που είχαν έστω και από μακριά, αυτό όμως δεν ήταν κάτι που βρήκε σύμφωνη την Ελισάβετ. Έτσι τους έγινε αντιπρόταση και παρέμειναν ως ανώτερα μέλη της οικογένειας μέχρι και τις 30 Μαρτίου που ολοκλήρωσαν τις βασιλικές υποχρεώσεις τους. Από την 1η Απριλίου και έπειτα Harry και Meghan δεν μπορούν πια να χρησιμοποιούν τους royal τίτλους τους και απλά είναι οι Sussexes.

Όμως ο Harry και η Meghan δεν είναι οι μόνοι απόγονοι της βασίλισσας Ελισάβετ που δεν έχουν royal τίτλους. Υπάρχουν ακόμη δυο εγγόνια της βασίλισσας τα οποία δεν τους χρησιμοποιούν. Ξέρεις σε ποιους αναφερόμαστε; Η Sophie, η κόμισσα του Wessex, που είναι παντρεμένη με τον πρίγκιπα Edward (γιος της Ελισάβετ), αποκάλυψε ότι τα παιδιά τους, η Lady Louise και ο James, Viscount Severn, πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους τους και θα «ακούν» μόνο ως Louise Windsor και James Windsor.



«Προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είναι πολύ πιθανό να πρέπει να εργαστούν για να ζήσουν», είπε στους The Sunday Times η Sophie. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή και ο Edward «αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν τίτλους HRH» για τα παιδιά όταν αυτά γεννήθηκαν. «Τους έχουν και μπορούν να αποφασίσουν αν θα τους χρησιμοποιήσουν από τα 18, αλλά είναι πολύ απίθανο».

Τα δύο μεγαλύτερα εγγόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο Peter Phillips και η Zara Tindal, που είναι παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, επίσης δεν χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους.