Ο Γιάννης Πλούταρχος ήταν δυσλεκτικός

Ο Γιάννης Πλούταρχος ήταν δυσλεκτικός

H συνέντευξη του Γιάννη Πλούταρχου στην Κύπρο συγκίνησε όλους τους θαυμαστές του στην Ελλάδα. Διαβάστε αποσπάσματα στο Queen.gr. 

«Δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Είχα και μιας μορφής δυσλεξία. Πήγα σε τεχνικό λύκειο και στην συνέχεια δεν μπόρεσα να προχωρήσω και τα παράτησα». Μάλιστα μίλησε για τις δύσκολες στιγμές της ζωής του και τα φτωχά παιδιά του χρόνια, οπότε και δούλευε σε λαϊκές αγορές μαζί με τον αδερφό του. «Δύσκολα παιδικά χρόνια. Εργαζόμουν για το μεροκάματο. Ακόμη και σε λαική αγορά ήμουν μαζί με τον αδερφό μου και η εμπειρία αυτή δύσκολα θα ξεχαστεί».

Ο τραγουδιστής τα είπε όλα στο κανάλι Σίγμα.

Δέχτηκε επίμονες ερωτήσεις για την δυσλεξία που ανακάλυψε ότι είχε και απάντησε. «Αυτό το πράγμα δεν ήταν τότε γνωστό στα σχολεία, ώστε να βοηθήσουν οι δάσκαλοι την κατάσταση. Εγώ ψαχνόμουν κι έλεγα "γιατί τόσα ορθογραφικά λάθη; Γιατί ενώ διαβάζω ζαλίζομαι και τα χάνω; Κάτι συμβαίνει" Πιστεύω όμως πως η επιστήμη, η παιδοψυχολογία και οι δάσκαλοι γνωρίζουν πλέον πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα παιδιά και να τα βοηθήσουν τη σήμερον εποχή». Τέλος μένουμε και σε άλλο ένα κομμάτι της κουβέντας που είχε με την δημοσιογράφο. «Δεν στερήθηκα το φαγητό. Απλά δεν είχαμε τα παραπάνω, δεν φοράγαμε τα καλά τα παπούτσια και τα λοιπά... Κάναμε αγώνα από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο: νοικιάζαμε χωράφια για να δουλεύουμε», τόνισε ο δημοφιλής καλλιτέχνης που μέχρι τα 22 του χρόνια έγραφε στην ταυτότητά του ότι επαγγέλλεται αγρότης.