Naya Rivera: Είδαμε υλικό από την αναζήτηση στη λίμνη- Ράκος η μητέρα της

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Naya Rivera: Είδαμε υλικό από την αναζήτηση στη λίμνη- Ράκος η μητέρα της

«Μπορεί να βρεθεί σε 5’ ή σε 5 μέρες»

Η αναζήτηση της Naya Rivera στη λίμνη Piru συνεχίζεται, 5 ημέρες μετά την εξαφάνισή της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το γιο της. Οι αρχές που έψαχναν για την αγνοούμενη πρωταγωνίστρια του Glee κυκλοφόρησαν βίντεο αργά την Παρασκευή για να δείξουν ακριβώς τι αντιμετωπίζουν καθώς χτενίζουν τον πυθμένα της λίμνης. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ventura κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έφτασε στα χέρια τους όταν εξαπόλυσαν ένα τηλεχειριστήριο όχημα (ROV) 30 πόδια από την επιφάνεια της λίμνης Piru κατά την αναζήτηση για το σώμα της ηθοποιού.

Το ROV στάλθηκε για να διερευνήσει ένα σκοτεινό σχήμα που εν τέλει αποδείχθηκε ότι ήταν ένα κλαδί δέντρου. Το βίντεο δείχνει πόσο χαμηλή είναι η ορατότητα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή, οι αρχές δήλωσαν ότι ενώ ο εξοπλισμός σόναρ έχει πάρει αρκετές υποβρύχιες εικόνες, κανένα από τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν δεν είναι η Rivera.

«Δυστυχώς, δεν εντόπισαν τη Naya Rivera. Εξακολουθούν να αναζητούν», δήλωσε ο αρχηγός του γραφείου του σερίφη της κομητείας Ventura, Eric Buschow, αποκαλώντας την κατάσταση «δύσκολη» γιατί «δεν ξέρουμε αν πρόκειται να βρεθεί σε πέντε λεπτά από τώρα ή σε πέντε ημέρες από τώρα». Η λίμνη Piru, η οποία βρίσκεται περίπου 57 μίλια βόρεια του Λος Άντζελες στην κομητεία Ventura της Καλιφόρνια, έχει μήκος περίπου δύο μίλια και βάθος 130 πόδια (aka 40μ)σε ορισμένα σημεία.



Ο Buschow εξήγησε ότι οι ανταποκριτές επικεντρώνονται στη βόρεια και ανατολική πλευρά της λίμνης και χρησιμοποιούν ένα σόναρ πλευρικής σάρωσης για να βοηθήσουν στην εστίαση της αναζήτησης των δυτών.



Ο σερίφης της κομητείας Ventura Kevin Donoghue λέει στο People ότι η συσκευή σόναρ «ζωγραφίζει εικόνες του πυθμένα της λίμνης και όταν βλέπει μια ανωμαλία, ένα αντικείμενο που είναι σύμφωνο με το σχήμα και το μέγεθος αυτού που ψάχνουμε, τότε στέλνουμε δύτες για να αναζητήσουν τη συγκεκριμένη περιοχή».

Στη λίμνη βρέθηκε και η μητέρα της ηθοποιού, την οποία ο φακός εντόπισε να καταρρέει αναζητώντας το παιδί της.