Η χάρη που ζήτησε ο πρίγκιπας Harry και το μεγάλο «όχι» από το Παλάτι

Η χάρη που ζήτησε ο πρίγκιπας Harry και το μεγάλο «όχι» από το Παλάτι

Έφαγε άκυρο από το Παλάτι

Ξέραμε πως οι φήμες ήθελαν τον πρίγκιπα Harry να επιστρέφει στο Λονδίνο σύντομα και τα μέλη του Παλατιού να έχουν ζητήσει να καθαριστεί το Frogmore Cottage. Έλα όμως που ο Harry δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Βρετανία και υπάρχει λόγος.

Όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά media, ο 36χρονος πρίγκιπας ζήτησε από το Παλάτι και την ίδια τη βασίλισσα να επιστρέψει στο Λονδίνο και να αποτίσει και ο ίδιος φόρο τιμής στην Ημέρα Μνήμης για τους πεσόντες στον πόλεμο και για τους βετεράνους.

Ο ίδιος ο Harry υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και θεωρείται ήρωας πολέμου ενώ για χρόνια υπήρξε κεφαλή στους οργανισμούς της βασίλισσας που αφορούν τα σώματα ασφαλείας.

Ο Harry ήθελε, όπως έκανε ο πατέρας και ο αδερφός του, να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να αφήσει ένα στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων όπως έκανε κάθε χρόνο, όμως σύμφωνα με τις Sunday Times, η βασιλική οικογένεια δεν του επέτρεψε, μιας και δεν την εκπροσωπεί πια.

Ο τρόπος με τον οποίο το Παλάτι απάντησε στον Ηarry είναι σημάδι της σχέσης του πρίγκιπα με την οικογένειά του, μετά την απόφασή του να φύγει στις ΗΠΑ αλλά και την πρόσφατη εμπλοκή του στις αμερικάνικες εκλογές, κάτι που απαγορεύει αυστηρά το Παλάτι.

Η βασίλισσα θεωρεί πως ο Harry δεν εκπροσωπεί πια τη βασιλική οικογένεια ενώ ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός. Παρόλα αυτά, ο Harry υπηρέτησε δέκα χρόνια στον βρετανικό στρατό και πήγε δύο φορές στο Αφγανιστάν.

Σε podcast στο Declassified ο πρίγκιπας πάντως αναφέρθηκε στο τι συμβολίζουν οι παπαρούνες που φορούν οι royals την ημέρα αυτή και εξήγησε πως είναι ο ύψιστος σεβασμός στους βετεράνους τονίζοντας:

«Οι στρατιώτες με τους οποίους ήμουν πλάι πλάι στο Αφγανιστάν, εκείνοι που η ζωή τους άλλαξε για πάντα και εκείνοι που δεν επέστρεψαν. Αυτούς τιμώ για την ανδρεία τους, τις στιγμές θυμάμαι που έζησα μαζί τους και αυτούς σκέφτομαι πάντα».

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Λονδίνο την Κυριακή και εν μέσω δεύτερου lockdown, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας William αλλά και η Kate Middleton έδωσαν το παρόν ενώ το ίδιο έκανε και η βασίλισσα.

Η Ελισάβετ φόρεσε μάλιστα για πρώτη φορά προστατευτική μάσκα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη οικογένεια.