Η πρωταγωνίστρια του «The Crown» είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια για την τέταρτη σεζόν

Η πρωταγωνίστρια του «The Crown» είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια για την τέταρτη σεζόν

H μεγάλη αλήθεια για το Crown

Mετά την ολοκλήρωση των δέκα επεισοδίων του Crown και γνωρίζοντας ήδη πως μας περιμένει μια σεζόν που θα είναι γροθιά για το Παλάτι, η γεύση είναι γλυκόπικρη.

Η τέταρτη σεζόν του Crown έφερε στο προσκήνιο την Diana και το να θυμόμαστε τόσες δεκαετίες μετά την πριγκίπισσα, με την γνώση του άδικου χαμού της μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο Παρίσι, προκαλεί ένα εύλογο σφίξιμο στην καρδιά.

Ο αντίκτυπος της παράλληλης εμφάνισης της Καμήλα, ο τσακωμός του Κάρολο με την Lay Di στο τελευταίο επεισόδιο, η εμφάνιση του Harry και του William ως μικρά παιδιά ενός δυστυχισμένου γάμου δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια: και να μην το θες, η Diana είναι το θύμα, το πραγματικό θύμα αυτής της τόσο αληθινής ιστορίας μόνο που αυτή τη φορά ζούμε το δράμα μαζί της.

Σίγουρα η δήλωση της Helena Bonham Carter έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η ηθοποιός που υποδύθηκε την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, εξήγησε πως το Netflix έχει την ηθική υποχρέωση να εξηγήσει στο κοινό πως αυτό που βλέπει δεν είναι ντοκιμαντέρ αλλά μια δραματοποίηση μιας ιστορίας που στηρίζεται σε κάποια αληθινά στοιχεία.

«Πιστεύω πως έχουμε την ηθική υποχρέωση να εξηγήσουμε πως αυτό που βλέπει το κοινό είναι δράμα και όχι ντοκιμαντέρ, μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα».



Ειδικοί μελετητές της βασιλικής οικογένειας έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για το κακό που κάνει στη φήμη της βασιλικής οικογένειας και στον πρίγκιπα Κάρολο η σεζόν αυτή αλλά και η επόμενη που πιθανότατα θα δούμε και τον θάνατο της Diana.

Όλοι συμφωνούν πως υπάρχει φόβος μια γενιά νεότερων τηλεθεατών να πειστούν πως ότι βλέπουν στο Crown είναι η μόνη αλήθεια.
Ακόμα και ο αδερφός της Diana, Earl Spencer εξήγησε πως θα βοηθούσε το κοινό να υπάρχει μια ενημέρωση για το ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι αλήθεια αλλά βασίζεται σε πραγματικά συμβάντα.

Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι όσα έχει παραδεχτεί η ίδια η Diana στο ντοκιμαντέρ «Diana in her own words».

Αυτό που επίσης ισχύει είναι πως πολλές σκηνές είναι ψεύτικες και η φαντασία του Crown έχει διασταυρωθεί. Προφανώς δεν ξέρουμε τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού ξέρουμε όμως πως ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα και ο τρόπος που την κοιτάζει τόσες δεκαετίες αργότερα φανερώνει πως οι δύο αυτοί άνθρωποι θα έπρεπε εξ' αρχής να έχουν παντρευτεί και η Diana θα έπρεπε να έχει σωθεί σε μια ζωή εκτός Παλατιού. Έλα όμως που το Στέμμα ήταν είναι και θα παραμείνει πάνω από όλα.