Η πριγκίπισσα Diana είχε έναν απρόσμενο υποστηρικτή στο διαζύγιό της με τον Κάρολο

Η πριγκίπισσα Diana είχε έναν απρόσμενο υποστηρικτή στο διαζύγιό της με τον Κάρολο

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν στο σωστό μυαλό του να αφήνει εσένα για την Camilla»

Το 1996, ο βασιλικός κόσμος παρακολουθούσε το διαζύγιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Κάρολου. Ένα βασιλικό διαζύγιο είναι αρκετά σκανδαλώδες, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με τον χωρισμό του Κάρολου και της Νταϊάνα ήταν ιδιαίτερα αισχρές, δεδομένης της μακρόχρονης σχέσης του Κάρολου με την τρέχουσα σύζυγό του, Camilla Parker Bowles, κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Diana. Η Diana αντιμετώπισε την Camilla για την υπόθεση το 1989, το ζευγάρι χωρίστηκε επίσημα το 1992 και ο Charles παραδέχτηκε δημόσια την απιστία του σε μια συνέντευξη του 1994.

Η όλη κατάσταση ήταν ακατάστατη και αναμφίβολα άβολη για όλους στη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, τουλάχιστον ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πήρε το μέρος της Diana στη διάσπαση. Ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι τα πήγαιναν καλά (κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Κάρολο, υπήρχαν αναφορές ότι δεν ήταν πολύ ευγενικός μαζί της, σύμφωνα με το CNN), πίσω από κλειστές πόρτες, φαίνεται ότι ήταν εκεί για τη Diana κατά τη διάρκεια του δύσκολου διαζυγίου της -σε έναν βαθμό τουλάχιστον.

Το 2003, ο πρώην βασιλικός μπάτλερ Paul Burrell, διέρρευσε επιστολές που είχαν ανταλλαχθεί μεταξύ του πρίγκιπα Philip και της Diana που δείχνουν ότι την υποστήριζε πάνω από τον Κάρολο στο διαζύγιο. Εκείνη την εποχή, οι Sunday Times ανέφεραν ότι ο Φίλιππος προσπαθούσε να εμποδίσει τη δημοσίευση των επιστολών, υποδηλώνοντας ότι είναι αυθεντικά.

Τα κυριότερα σημεία από τις φερόμενες επιστολές του Φίλιππου προς την Diana (υπογεγραμμένες «στοργική μου αγάπη»), που κυκλοφόρησαν αρχικά στη Daily Mail, αναφέρουν:

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν στο σωστό μυαλό του να σε αφήνει για την Camilla» και:

«Ο Κάρολος ήταν ανόητος να διακινδυνεύσει τα πάντα με την Camilla για έναν άνδρα στη θέση του. Ποτέ δεν ονειρευτήκαμε ότι μπορεί να σε αφήνει για αυτήν. Μια τέτοια προοπτική ποτέ δεν μπήκε στο μυαλό μας».

Φυσικά, δεν ήταν θετικά όλα όσα αποκαλύφθηκαν με τα υποτιθέμενα γράμματα. Σε ένα σημείο, ο Φίλιππος φέρεται να έγραψε στη Diana ρωτώντας: «Μπορείς να κοιτάξεις ειλικρινά στην καρδιά σου και να πεις ότι η σχέση του Καρόλου με την Καμίλα δεν είχε καμία σχέση με τη συμπεριφορά σου απέναντί του στον γάμο σας;» Με άλλα λόγια: «Δεν είναι εν μέρει και λάθος σου που σε απάτησε;».

Βλέποντας την τέταρτη σεζόν του Crown πάντως και διαβάζοντας αυτά, μπορούμε εύκολα να πιστέψουμε τη σχέση αυτή και την υποστήριξη του Φίλιππου στην Diana.