Master Chef: Ο Ιωάννης δεν είναι πια αρχηγός και αυτός είναι ο λόγος

Master Chef: Ο Ιωάννης δεν είναι πια αρχηγός και αυτός είναι ο λόγος

Η σημερινή ομαδική δοκιμασία κρύβει πίσω της έναν ιερό σκοπό.

Μετά την αποχώρηση της Μαρίας Φ. από το σπίτι του Master Chef επικρατεί αναβρασμός για ακόμη μια φορά. Πολλοί δυσαρεστήθηκαν με τον ερχομό του Ιωάννη ωστόσο πλέον φαίνεται να το έχουν αποδεχθεί, όσο κι αν δυσκολεύτηκαν. Οι εντάσεις μεταξύ του Στέφανου και του Διονύση συνεχίζονται και εχθές συνέβη κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ!

Ο Ιωάννης «μπήκε στη μέση» να χωρίσει τα δύο αγόρια από έναν πιθανό καυγά και πράγματι αυτό ήταν κάτι το παράξενο αφού Ιωάννης και Στέφανος είναι δύο δυνατοί αντίπαλοι στο παιχνίδι αλλά και… στη ζωή μιας και φαίνεται να διεκδικούν την ίδια γυναίκα. «Μπήκα στη μέση για να τους χωρίσω δεν ήθελα να ανάψουν πάλι τα αίματα. Ηρεμίσανε αν και δεν ξέρω αν τα έχουν βρει. Σήμερα το παν είναι η ομάδα και η νίκη.» είπε ο Ιωάννης για το χθεσινό καυγά μεταξύ Διονύση και Στέφανου.

Σήμερα οι παίκτες του Master Chef μαγειρεύουν για καλό σκοπό! Καλεσμένος για το σημερινό ομαδικό αγώνισμα είναι ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αθηνών. Σε μια από τις δομές είναι το κέντρο σίτισης στην οποία παράγονται καθημερινά περισσότερες από 1.600 μερίδες για τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Στην πρώτη ομαδική της εβδομάδας ο Αλέξανδρος έχοντας κερδίσει το καλύτερο πιάτο στο τεστ δημιουργικότητας έχει ένα πανίσχυρο πλεονέκτημα. Ποιο είναι αυτό; Αρχικά θα έχει το δικαίωμα να ανταλλάξει παίκτες και να αλλάξει… «ρόλους», μπορεί δηλαδή να πάρει έναν παίκτη από την αντίπαλη ομάδα και το αντίθετο ή να ορίσει διαφορετικούς αρχηγούς. Εκείνος αποφάσισε να αλλάξει τον αρχηγό της κόκκινης ομάδας και έβαλε στη θέση του Ιωάννη τον Πάνο. Όπως είπε θέλει να τους βοηθήσει αφού με τον Ιωάννη υπήρξαν παρεξηγήσεις στην προηγούμενη ομάδα. Αυτό τώρα εμείς να το πιστέψουμε;



Στο δεύτερο πλεονέκτημα του ο Αλέξανδρος θα επιλέξει ό,τι υλικό θέλει από κάθε κατηγορία, καταλαβαίνεις λοιπόν πως ό,τι μείνει θα δοθεί στην αντίπαλη ομάδα. Με χρονικό περιθώριο 2μιση ώρες οι παίκτες θα πρέπει να ετοιμάσουν 55 γεύματα με ψωμί, σούπα, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό.