Σεισμός στις Χρυσές Σφαίρες: Ο Tom Cruise επιστρέφει όλα τα βραβεία! Το NBC αποσύρεται!

Κατερίνα Ιωακείμ
Σεισμός στις Χρυσές Σφαίρες: Ο Tom Cruise επιστρέφει όλα τα βραβεία! Το NBC αποσύρεται!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές μποϊκοτάρουν έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στον κόσμο του θεάματος! Γιατί είναι οργισμένη η Scarlett Johansson

Δεν είναι μόνο η αξιοπιστία των Golden Globes που κλονίζεται σε αυτή τη νέα εποχή που ξημέρωσε στο Hollywood μετά τον τυφώνα του #metoo και του σκανδάλου Harvey Weinstein. O θεσμός κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (του μικρού γκρουπ δημοσιογράφων που επιλέγει υποψηφιότητες και νικητές των βραβείων).

Ο Tom Cruise μόλις επέστρεψε και τις 3 Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει (1990 Γεννημένος την 4η Ιουλίου, 1997 Τζέρι Μαγκουάιρ, 2000 Μανόλια), σε μία αν μη τι άλλο ηχηρή διαμαρτυρία ενώ λίγες μέρες πριν η Scarlett Johansson, με επιστολή της στο Variety, κάλεσε την αμερικανική βιομηχανία του θεάματος να γυρίσει την πλάτη στον θεσμό που πνίγεται “στον ρατσισμό και τον σεξισμό” κι εμένει να λέει ότι στην διαφορετικότητα.

«Η HFPA είναι ένας οργανισμός που νομιμοποιήθηκε από τους ομοϊδεάτες του Harvey Weinstein για να συγκεντρώσει δυναμική για την αναγνώριση της Ακαδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η μεγάλη πρωταγωνίστρια και αποκάλυψε πως απέχει πλέον των συνεντεύξεων Τύπου του θεσμού διότι οι ερωτήσεις που δέχεται εκεί αγγίζουν τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης!

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι ένα από τα πιο λαμπερά event στον κόσμο του θεάματος! Πάτησε αυτό το link για να δεις τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί των Golden Globes 2021

Το πιο δυνατό ίσως χτύπημα οι Χρυσές Σφαίρες το δέχτηκαν ωστόσο χτες από το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο NBC που ανακοίνωσε πως δεν θα μεταδώσει την Τελετή Απονομής των Βραβείων του 2022 προκειμένου να δώσει χρόνο στην HFPA να δρομολογήσει τις πολύ σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν: “Υποθέτοντας ότι ο οργανισμός έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε το σόου τον Ιανουάριο του 2023”!



Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο όταν έρευνα των Los Angeles Times για τους εκλεκτούς της HFPA αποκάλυψε πως για περισσότερες από δύο δεκαετίες δεν υπάρχει ούτε ένας Αφροαμερικανούς στην επιτροπή των 87 μελών ("ημισυνταξιούχων και σε κάποιες περιπτώσεων 'σκοτεινών' δημοσιογράφων")!

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί αυτές τις μέρες στο Hollywood είναι το tweet του αγαπημένου ηθοποιού Mark Ruffalo ο οποίος ανέφερε πως δεν μπορεί να νιώσει χαρά ή υπερηφάνια του βραβείου που κέρδισε εάν ο οργανισμός δεν αλλάξει νοοτροπία!



Οι Χρυσές Σφαίρες, που ουσιαστικά προετοιμάζουν τον κόσμο του θεάματος για τα βραβεία Oscars (εκεί η επιτροπή συμμορφώθηκε άμεσα στην ανάγκη του “diversity”) περνούν την πιο μεγάλη κρίση από το 1944 που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά.

Χαρακτηριστική είναι ίσως η επιστολή του CEO του Netflix, Ελληνοαμερικανού Ted Sarandos, σύμφωνα με την οποία ο κολοσσός του streaming δεν θα μετάσχει στα Golden Globes έως ότου γίνουν σημαντικές αλλαγές (το Netflix φέτος είχε 42 υποψηφιότητες με 22 ταινίες και 20 σειρές ενώ απέσπασε 6 Χρυσές Σφαίρες)!

Στο ίδιο κλίμα και τα Amazon Studios, με την επιλεφαλής, Jennifer Salke, να επισημαίνει πως δεν θα συνεργαστεί με την HFPA εάν δεν διακρίνει διάθεση για “ειλικρινή και σημαντική επίλυση” των σοβαρών θεμάτων που προέκυψαν.

Και οι εξελίξεις συνεχίζονται...