Αυτό είναι το top 3 τηλεθέασης στην ελληνική τηλεόραση

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το top 3 τηλεθέασης στην ελληνική τηλεόραση

Η Eurovision έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

Όταν έρχεται ο Μάιος το μόνο που σκεφτόμαστε όλοι μας -εκτός από το ότι πλησιάζει το καλοκαίρι- είναι η βραδιά Eurovision που θα περάσουμε στο σπίτι μας ή σε κάποιο φιλικό σπίτι. Ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός δίνει ραντεβού κάθε χρόνο το ίδιο περίπου διάστημα, κι εμείς απλά ανυπομονούμε.

Και μπορεί πέρυσι να ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού, φέτος όμως πραγματοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Και όχι μόνο αυτό αλλά μετά από 8 χρόνια καταφέραμε να μπούμε στην τελική δεκάδα, και αυτό το λες ένα πολύ καλό νέο.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη μας έβγαλε ασπροπρόσωπους χαρίζοντας μας τη δέκατη θέση στον διαγωνισμό. Πώς τα πήγε όμως ο διαγωνισμός από άποψης τηλεθέασης και ποιο είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ που έχει σημειώσει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση;

Ο Αλέξης Μίχας στο Πρωινό αποκάλυψε ποιες χρονιές η Eurovision έκανε υψηλό ρεκόρ τηλεθέασης, τονίζοντας πως και η φετινή πήγε αρκετά καλά.

Ποιες ήταν όμως οι χρονιές με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ever;

Στην πρώτη θέση με το υψηλότερο ποσοστό βρίσκεται εκείνη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2006, όταν και μας εκπροσώπησε η Άννα Βίσση με το κομμάτι «Everything». Την ένατη θέση πήρε η Ελλάδα και η τηλεθέαση έφτασε το 82,6%.



Λίγο πιο κάτω βρίσκουμε τη Eurovision της προηγούμενης χρονιάς. Το 2005 στην Ουκρανία, η Έλενα Παπαρίζου έκανε τους πάντες να τραγουδούν το «My Number One», με την τηλεθέαση να φτάνει στο 82,3%.



Στην τρίτη θέση η Eurovision του 2009 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, όπου και μας εκπροσώπησε για δεύτερη φορά ο Σάκης Ρουβάς με το This is our Night. Το μερίδιο τηλεθέασης εκείνη τη χρονιά έφτασε το 78,9%.