Winona Ryder: Ποιο είναι το πραγματικό της όνομα και γιατί χρειάστηκε να το αλλάξει

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Winona Ryder: Ποιο είναι το πραγματικό της όνομα και γιατί χρειάστηκε να το αλλάξει

Ελάχιστοι γνωρίζουν τον λόγο που άλλαξε το όνομά της η Αμερικανίδα star.

Η Winona Ryder ήταν ένα από τα «κορίτσια» της δεκαετίας των '90, με τους fans της παγκοσμίως να την λατρεύουν και να την έχουν ακόμη και σε αφίσα επάνω από το κρεβάτι τους. Αν και η καριέρα της ξεκίνησε επίσημα το 1988 με τον ρόλο της ως Lydia Deetz στο «Beetlejuice» του Tim Burton, έγινε star του Hollywood μέσα στη δεκαετία του 1990.

Η grunge αισθητική, το αγορίστικο στυλ, τα δερμάτινα και τα jeans αλλά και η τάση για το απόλυτο μαύρο outfit την έκαναν fashion icon και την απόλυτη trendy star της εποχής της. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Η σχέση της με επίσης πρωτοεμφανιζόμενους αστέρες του Hollywood, με αγόρια για τα οποία έκαναν ουρές τα κοριτσάκια στο σινεμά, την έφερναν κάθε φορά να πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα -τότε- των περιοδικών και των εφημερίδων.

Η σχέση της με τον Johnny Depp, τον Matt Damon και τον Keanu Reeves, αποτέλεσαν αντικείμενο διαρκούς προσοχής των tabloid κάτι που την έκανε πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα η σχέση της με τον Johnny Depp στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν ένας παράφορος δεσμός που όλοι έλεγαν πως θα οδηγηθεί στα σκαλιά της εκκλησίας. Έκαναν λάθος τελικά!

Η αγάπη τους όμως κρατά ακόμα. Απόδειξη; Η στάση της στη δίκη του Depp με την Amber Heard, στην οποία η Ryder κατέθεσε υπέρ του. Θυμίσου τι συνέβη εδώ.

Winona Ryder depp2

Μαζί με άλλους σούπερ stars όπως τους Drew Barrymore, Alicia Silverstone και Naomi Campbell, η Winona Ryder έθεσε τάσεις που καθόρισαν τη δεκαετία. Η Ryder ήταν το απόλυτο δροσερό κορίτσι της εποχής και του Hollywood. Όμως παρά την μεγάλη επιτυχία της κανείς πρσαγματικά δεν γνώριζε τότε -ακόμη και τώρα- το πραγγματικό της όνομα... Ίσως γιατί γεννήθηκε με ένα επώνυμο που δύσκολα θα μπορούσε να το προφέρει κανείς και ήταν άκρως αντισταρ: Winona Laura Horowitz.

Η Winona Ryder άλλαξε το όνομά της πριν από την πρώτη της ταινία

Ο πρώτος ρόλος της Winona Ryder ήταν στην ταινία «Lucas» του 1986, σε σκηνοθεσία David Seltzer, όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τους αστέρες της δεκαετίας του '90 Charlie Sheen, Corey Haim και Jeremy Piven. Η Winona ήταν τότε 15.



Όταν ρωτήθηκε από τους παραγωγούς για το ποιο όνομα θα ήθελε να αποκτήσει για τη διεθνή της καριέρα εκείνη απάντησε «Ryder», από τον ροκ καλλιτέχνη Mitch Ryder που τότε θαύμαζε και αγαπούσε.

Το όνομα της Ryder προέρχεται από την πατρίδα της Winona, στη Μινεσότα, όπου γεννήθηκε και έζησε έως ότου η οικογένειά της μετακόμισε στην Petaluma της Καλιφόρνια, όταν εκείνη ήταν ακόμη 10 ετών. Το μεσαίο όνομα της Ryder προέρχεται από τη φιλία των γονιών της με τη Laura Huxley, σύζυγο του επιστήμονα και συγγραφέα Aldous Huxley.

Τι άλλο δεν ξέρεις για την Ryder; Μάθε στη gallery που ακολουθεί...