Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας: Αποθέωση στο Twitter (photos&vid)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας: Αποθέωση στο Twitter (photos&vid)

Ακόμη ένα μετάλλιο για τον Λευτέρη Πετρούνια.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή μέρα για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος αγωνίστηκε στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο (2016) ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στον τελικό των κρίκων και να ολοκληρώσει μια προσπάθεια που άρχισε το 2019, όταν και υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς ήρθε μερικές εβδομάδες πριν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα.

Ο Λευτέρης πέρασε πρώτος στον τελικό στους προκριματικούς με την υψηλότερη βαθμολογία, συγκεντρώνοντας πιο συγκεκριμένα 15.333 βαθμούς. O 30χρονος είναι ο τρίτος αθλητής στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής με δύο προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς, ύστερα από τον Ιωάννη Μελισσανίδη (1ος στις ασκήσεις εδάφους το 1996, 7ος στο άλμα το 2000) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο (2ος στους κρίκους το 2000, 1ος στους κρίκους το 2004).

Η Βασιλική Μιλλούση είναι συνεχώς στο πλευρό του κι εκεί βρέθηκε και στον σημερινό τελικό, προκειμένου να εμψυχώσει τον αγαπημένο της.

Λευτέρης Πετρούνιας: No1 trend στο Twitter η πρόκριση του Ολυμπιονίκη- Τα τρυφερά λόγια της Μιλλούση

Η εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τον τίτλο του και με μία εκπληκτική εμφάνιση συγκέντρωσε 15.200 στη βαθμολογία και αναδείχθηκε χάλκινος ολυμπιονίκης.

Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στους κρίκους έκανε την Ελλάδα περήφανη για ακόμη μια φορά και την ανέβασε στην τρίτη θέση του βάθρου. Το επιπλέον βήμα στην έξοδο του στέρησε μια υψηλότερη βαθμολογία, του χάρισε όμως ένα ακόμη μετάλλιο σε ολυμπιακή διοργάνωση.



Η ανάρτηση της Βασιλικής Μιλλούση

Η Βασιλική Μιλλούση βρέθηκε μαζί του στο στάδιο προκειμένου να τον στηρίξει. Ο Λευτέρης βγήκε τρίτος και το χειροκρότημα ήταν μεγάλο. Λίγες ώρες πριν η Βασιλική είχε κάνει την τελευταία ανάρτηση στο Instagram account της, ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες και γράφοντας στο caption: «Τελευταία προπόνηση...φύγαμε για τελικό».


https://www.instagram.com/p/CSBcvxoLcBz

Η αποθέωση στo Twitter

Το Twitter ανέβασε τον Λευτέρη Πετρούνια για μία ακόμη φορά πρώτο στα trends αποθεώνοντάς τον για την εμφάνισή του και το εξαιρετικό πρόγραμμα που εκτέλεσε. Ο χάλκινος ολυμπιονίκης κατέβαλε υπερπροσπάθεια και ανταμείφθηκε κερδίζοντας μια θέση στο βάθρο.



Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τα χρυσά μετάλλια των Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία και Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

petrounias metallio

Οι πρώτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια μετά τον τελικό

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, είμαι ευτυχισμένος, παρόλα αυτά έχω μια γλυκόπικρη αίσθηση, δεν μου αρέσει να έχω δεύτερη και τρίτη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τη συζυγό μου, τη Βασιλική που είναι εδώ μαζί μου. Δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση, δίνουμε ραντεβού στο Παρίσι».



Δες στη gallery την αντίδραση του Twitter.