Η Claire Foy πήρε βραβείο Emmy για ένα cameo δύο λεπτών στην τέταρτη σεζόν του Crown

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η Claire Foy πήρε βραβείο Emmy για ένα cameo δύο λεπτών στην τέταρτη σεζόν του Crown

Η ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ έχει μείνει ανεξίτηλη.

Το Crown ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix στις 4 Νοεμβρίου 2016. Η σειρά ιχνηλατεί τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ από τον γάμο της το 1947 μέχρι τη σημερινή εποχή. Ο πρώτος κύκλος, στον οποίο η Claire Foy απεικονίζει τη βασίλισσα στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της, περιγράφει γεγονότα μέχρι το 1955, με τον Winston Churchill να παραιτείται από Πρωθυπουργός και την αδερφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα (Vanessa Kirby), να αποφασίζει να μην παντρευτεί τον Peter Townsend.

H Claire Foy στους δύο πρώτους κύκλους υποδύθηκε άψογα τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε σημείο που θα έλεγε κανείς πως δεν υπήρχε ιδανικότερη επιλογή ηθοποιού από εκείνη. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στα βραβεία που πήρε για τον ρόλο της.

The Crown 5η σεζόν: Οι πρώτες photos της Diana και του Καρόλου (+ όλοι οι χαρακτήρες)


https://www.instagram.com/p/BeYfQGElJOe

Ακόμη ένα βραβείο Emmy για τη «βασίλισσα» Claire Foy

Τέσσερα βραβεία είχε πάρει η Claire Foy για τον ρόλο της στο Crown. Χρυσή Σφαίρα καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά το 2017, δύο βραβεία SAG το 2017 και το 2018, και ένα Emmy το 2018.

Ένα ακόμη βραβείο Emmy όμως πήρε και φέτος (2021) για αυτό που είναι πιθανώς μια από τις πιο σύντομες δουλειές της στην υποκριτική στην πρόσφατη ιστορία.

Η 37χρονη ηθοποιός κέρδισε βραβείο Emmy στην κατηγορία Outstanding Guest Actress σε δραματική σειρά για τη guest εμφάνιση της σε ένα επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του The Crown. Το βραβείο της ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Emmy το βράδυ της Κυριακής (12 Σεπτεμβρίου).


https://www.instagram.com/p/Bn4tElAFkbN

Η Claire Foy ως Βασίλισσα Ελισάβετ

Η επιλογή της Claire Foy ως βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ιδανική και ακριβώς to the point. Ο τρόπος που έπαιζε, που μιλούσε, που στεκόταν σε έκανε να νομίζεις πως έχεις απέναντί σου την πραγματική βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο επεισόδιο 408, το οποίο έχει τίτλο «48: 1», η Claire εμφανίστηκε σε μια flashback σκηνή στην οποία τη βλέπεις στην οθόνη μόνο για ένα λεπτό και 49 δευτερόλεπτα. Το voiceover που έδωσε διήρκεσε συνολικά τέσσερα λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Ολόκληρη η σκηνή δείχνει την Claire να κάθεται και να διαβάζει μια δήλωση στο μικρόφωνο.



Άλλες ηθοποιοί που προτάθηκαν στην κατηγορία ήταν η Phylicia Rashad του This Is Us, η Sophie Okonedo του Ratched και Alexis Bledel και Mckenna Grace του The Handmaid’s Tale. Η Claire Foy δεν παρευρέθηκε στην τελετή του Los Angeles προκειμένου να παραλάβει το βραβείο της.