Η Μαρία Μπεκατώρου εκθειάζει τη μαγειρική της Μπόσνιακ - «Το ωραιότερο ψωμί του κόσμου»

Η Μαρία Μπεκατώρου εκθειάζει τη μαγειρική της Μπόσνιακ - «Το ωραιότερο ψωμί του κόσμου»

Η Υβόννη Μπόσνιακ είναι γνωστή για τις μαγειρικές της ικανότητες. Θυμάσαι τη συνταγή για churros;

Η Υβόννη Μπόσνιακ είναι ένα κορίτσι που αγαπάει τη μαγειρική και θέλει να καταπιάνεται με αυτήν. Μέσα στην καραντίνα, είχε γίνει αγαπημένη συνήθεια του κοινού να δοκιμάζει τις συνταγές τις οποίες έφτιαχνε η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου. Πολλοί, μάλιστα, που τις επέλεγαν για το μενού τους, έκαναν στη συνέχεια τα αντίστοιχα στόρι με την παρασκευή τους και δήλωναν λάτρεις.

Πρόσφατα, η καλή της φίλη, Μαρία Μπεκατώρου, δοκίμασε μία από τις συνταγές της. Με τη βοήθεια ενός story που έκανε στο προφίλ της στο Instagram, έδειξε ένα γεύμα από αυγά τηγανητά και δίπλα ένα κομμάτι ψωμί, πληροφορώντας το κοινό ότι πρόκειται για το ψωμί της Μπόσνιακ.

mpekatorou bosniak mageiriki2

«Το ωραιότερο ψωμί του κόσμου», έγραψε για το ψωμί της Υβόννης.

Η συνταγή της Μπόσνιακ για ψωμάκια

Η Υβόννη Μπόσνιακ, όταν ακόμη υπήρχε καθεστώς καραντίνας, αποκάλυψε τη συνταγή της για λαχταριστά ψωμάκια. Τα υλικά που χρειάζεται:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 κιλά αγάπη
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό (περίπου το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας).

Οι οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής βρίσκονται εδώ

Η συνταγή της Μπόσνιακ για churros

Για τους λάτρεις της ζύμης, η Υβόννη μοιράστηκε τον περασμένο Αύγουστο και τη συνταγή της για churros. Τα υλικά που απαιτεί:

100 γρ βούτυρο

300 ml νερό

25 γρ ζάχαρη

1 1/2 κτλ άρωμα βανίλια

185 γρ αλεύρι (Για όλες τις χρήσεις)

2 μεγάλα αυγά

Ζάχαρη και κανέλα

Λάδι για Τηγάνισμα



Οι οδηγίες για τη εκτέλεση της συνταγής των churros βρίσκονται εδώ

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, η Υβόννη δημοσιεύει στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από τους πειραματισμούς της στην παρασκευή ψωμιού με προζύμι. Δοκιμάζει, μάλιστα, όχι μόνο τη γεύση αλλά και την εικόνα, δημιουργώντας πολύ όμορφα αποτελέσματα.