Τι συνέβη στη Brittany Murphy; Το στοιχειωμένο σπίτι και τα θανατικά που τάραξαν το Hollywood

Πατούλια Κατερίνα
Τι συνέβη στη Brittany Murphy; Το στοιχειωμένο σπίτι και τα θανατικά που τάραξαν το Hollywood

Ο θάνατος που συγκλόνισε το Hollywood.

What Happened Brittany Murphy; Αυτός είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του HBO Max που ερευνά το τι ακριβώς συνέβη στην 32χρονη ηθοποιό Brittany Murphy και έχασε τη ζωή της μέσα στο ίδιο το σπίτι της.

Το άστρο της Brittany

Η Murphy ήταν ένα από τα παιδιά ταλέντα του Hollywood και μια πανέμορφη γυναίκα. Οι ρόλο τόσο σε κωμικές ταινίες, όσο και σε δράματα και θρίλερ και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες τη δεκαετία του 2000 (Clueless, Μην πεις Λέξη, 8 Mile, Sin City, Just Married) την καθιέρωσαν και όλα έδειχναν πως η Murphy θα ήταν η επόμενη μεγάλη σταρ του Hollywood.



Η γνωριμία με Simon Monjack

Η καριέρα της Murphy διακόπηκε όταν εκείνη γνωρίστηκε το 2006 σε ένα πάρτι με τον σεναριογράφο Simon Monjack. Οι φίλοι της ηθοποιού γρήγορα αντιπάθησαν τον σύζυγό της, ο οποίος την απομόνωσε στο σπίτι τους στο Rising Glen Road, στον λόφο Sunset Strip και το μόνο πρόσωπο που είχε πρόσβαση στην ηθοποιό ήταν η μητέρα της Sharon η οποία έμενε μαζί με το ζευγάρι.

Simon και Brittany παντρεύτηκαν το 2007 μετά από τέσσερις μήνες γνωριμίας.

Ο ξαφνικός θάνατος στη μπανιέρα

Στις 20 Δεκεμβρίου 2009, η μητέρα της 32χρονης ηθοποιού την βρήκε αναίσθητη στο μπάνιο.



Ο σύζυγός της Simon Monjack κάλεσε τις πρώτες βοήθειες γύρω στις 8 το πρωί ενώ στο τηλεφώνημα του που κράτησε οκτώ λεπτά ακούγονται τα ουρλιαχτά της Sharon Μurphy.

Το ασθενοφόρο έφτασε το συντομότερο δυνατό αλλά στη μεταφορά της στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai η 32χρονη δεν ανταποκρίθηκε στις πρώτες βοήθειες και δεν κατάφερε να επανέλθει. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tmz.com την χρονιά εκείνη, στο σπίτι της άτυχης ηθοποιού βρέθηκαν δεκάδες συνταγές φαρμάκων, ανάμεσά τους και εκείνη του Vicodin. H Μurphy προσπαθούσε να ξεπεράσει την εξάρτησή της από το εν λόγω φάρμακο, που ξεκίνησε μετά από μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων στις οποίες είχε προχωρήσει.

Ο σύζυγός της πάντως δήλωνε τότε χαρακτηριστικά:

«Η ζωή μου καταστράφηκε. Η Brittany ήταν άρρωστη από λαρυγγίτιδα πριν μερικές μέρες και είχαμε επισκεφτεί το γιατρό. Η μητέρα της μπήκε στο μπάνιο γιατί είχε αργήσει να βγει υπερβολικά. Έπειτα έβαλε τις φωνές και αμέσως κάλεσα τις πρώτες βοήθειες».

Αιτία η πνευμονία:

Ο θάνατος της ηθοποιού βρέθηκε να οφείλεται τελικά σε φυσικά αίτια και συγκεκριμένα σε πνευμονία που προκλήθηκεαπό έναν μύκητα και βαριά αναιμία λόγω δηλητηρίασης από συνταγογραφημένα φάρμακα.


https://www.instagram.com/p/CVBY0JBhcgq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο θάνατος του Simon

Πέντε μήνες μετά τον θάνατο της Murphy, ο σύζυγός της πέθανε κι αυτός από την ίδια αιτία, την πνευμονία.

Το περίεργο στην υπόθεση ήταν η δήλωση της Sharon Murphy πως ο γαμπρός της είχε βρει μια παράξενη μούχλα στο σπίτι ενώ στην αντεπίθεση τότε είχε περάσει ο πατέρας της Murphy, Angelo Bertolotti, ο οποίος κατηγορούσε την μητέρα της ηθοποιού, η οποία ήταν η μόνη κληρονόμος της κόρης της, στην χειρόγραφη διαθήκη που άφησε η ηθοποιός.

Ο Bertolotti είχε κάνει μέχρι και δική του τοξικολογική έρευνα σε δείγμα μαλλιών της Μπρίτανι, όπου βρέθηκαν ποσοστά βαρέων μετάλλων 10 φορές πιο υψηλά από το επιτρεπτό όριο του Οργανισμού Υγείας γεγονός που τον είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η κόρη του δηλητηριάστηκε.

Το στοιχειωμένο σπίτι:

Η Murphy είχε μετακομίσει στο σπίτι αυτό που έμελλε να είναι η τελευταία της κατοικία το 2003, και το είχε αγοράσει από την Britney Spears έναντι 3,85 εκατουμμυρίων δολαρίων.

Η make up artist της Spears, Julianne Kaye είχε περιγράψει ένα περίεργο περιστατικό που αφορούσε στο σπίτι αυτό στο podcast We Need To Talk About Britney όπου η τραγουδίστρια της είχε μιλήσει για μια πόρτα κακών πνευμάτων που είχε ανοίξει στο σπίτι.

Και μπορεί η Murphy να μην είχε δει πνεύματα, δεν ήθελε καθόλου το σπίτι αυτό. Ο σύζυγός της, τον Ιανουάριο του 2010 και μόλις έναν μήνα προτού πεθάνει, είχε εξομολογηθεί πως η σύζυγός του μισούσε το σπίτι και μια μέρα του είχε ζητήσει να πάνε σε ξενοδοχείο παρά να επιστρέψουν σε αυτό.

Η μητέρα της Murphy πούλησε το σπίτι το 2011 έναντι 2,7 εκατομμυρίων και για να ξεχαστεί η κατάρα το σπίτι γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε από την αρχή το 2013.